Müslüman Kadınlar Zirvesi’ne Türkiye’den Katılım Artıyor!

23-25 Eylül 2016 tarihinde Malezya’da yapılacak Müslüman Kadınlar Zirvesi’ne Türkiye’den ilgi giderek artıyor. Malezya’nın ev sahipliği ile Dünyada ilk kez gerçekleştirilecek Zirve’ye 100 ülkeden 5 binden fazla katılımcı bekleniyor. Detaylar haberimizde..

23-25 Eylül 2016 tarihinde Malezya’da yapılacak Müslüman Kadınlar Zirvesi’ne Türkiye’den ilgi giderek artıyor. Malezya’nın ev sahipliği ile Dünyada ilk kez gerçekleştirilecek Zirve’ye 100 ülkeden 5 binden fazla katılımcı bekleniyor. Zirve’ye Türkiye’den iş kadınları, STK temsilcileri ve akademisyenler başta olmak üzere çok sayıda kişi katılıyor.

Türkiye çalışmalarını TASAM Türk Asya stratejik Araştırmalar Merkezi ile Türkiye Merkezli Kadın STK’larından oluşan Komite’nin sürdürdüğü, 23-25 Eylül 2016 tarihinde Kuala Lumpur’da gerçekleşecek Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi için hazırlıklar son aşamada.

Dünya İslam Forumu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve TASAM ile Türkiye Merkezli Kadın STK’larından oluşan Komite’nin işbirliği ile düzenlenen; Malezya Kraliçesi, Başbakanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın onurlandıracağı, dünyadan birçok güçlü ve ünlü kadının katılacağı Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nde bir günün “Dünya Müslüman Kadınlar Günü” olarak kabul edilmesi bekleniyor. Amaç; Dünya Müslüman Kadınlar Günü ve çalışmalarında, bir kimlik ve özgün alan olarak Müslüman kadınları bir araya getirmek, sorunlarına ve güçlü yönlerine dikkat çekmek olacak.

Zirve’nin sloganı ve ana teması olan “Müslüman Kadın; Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” ifadesi ile Müslüman kadının gücü ve şefkati vurgulanmaya çalışılıyor.

Yönetimi ve sekretaryası TASAM Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Türkiye Merkezli Kadın STK’lardan oluşan Komite tarafından gerçekleştirilen Zirve’ye; Türkiye’den dinleyici olarak katılmak isteyen iş dünyasından kadınlar ve kadın yöneticiler ile görünürlük anlamında katılmak ve destek vermek isteyen STK ve kurumlar TASAM’a başvuru yapabiliyorlar. Zirve, İslam dünyası kadınları ile birlikte tüm dünya kadınları için önemli bir çalışma olarak görülüyor.

TASAM başkanı Süleyman Şensoy; Türkiye’den güçlü bir katılım olmasının memnuniyet verici olduğunu, gelecek yıl Zirve’nin Türkiye’de yapılacak olmasında önemli bir rol oynayacağını belirterek, “Gelecek yıl Türkiye’de yapılacak Zirve, Türkiye ve İstanbul için çok önemli olacaktır, Zirve’de Türkiye’nin güçlü temsiliyetini önemsiyoruz ” dedi.

Zirve’deki alt konu başlıkları;

  • “Kadın ve Girişimcilik”, 
  • “Kadın ve Barış İnşası”,
  • “Genç Müslüman Kadınlar; Geleceği Şekillendiren Güç”,
  • “Genç Kadın Liderler”,
  • “Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi”, 
  • “Barış Tesisinde Kadının Rolü, İnsanlığa Biçim Vermek”,
  • “Kadın ve Cami Yönetimi: Problem ve Çözümler” 
  •  “Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi”

olarak belirlendi.

Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tasam.org web adresini ziyaret edebilirsiniz

Haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor