Liseli Gençler "Işıklı Fikirler Proje Yarışması" Başvurularınızı Bekliyor!

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, liseli gençlerin inovasyon ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve yetkinliklerinin arttırılması amacıyla FMV Işık Liseleri bünyesinde ‘Işıklı Fikirler Proje Yarışması’nı hayata geçiriyor. Detaylar haberimizde..

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, liseli gençlerin inovasyon ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve yetkinliklerinin arttırılması amacıyla FMV Işık Liseleri bünyesinde ‘Işıklı Fikirler Proje Yarışması’nı hayata geçiriyor. Yarışma ile, gençleri inovasyon ve girişimcilik kavramları ile tanışması, Yaparak Öğrenme Modeli ile gençlerin iş fikri oluşturmalarına destek olmak gibi daha birçok konu hedeflendi.

FMV Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile liseli gençlerin inovasyon ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve yetkinliklerinin arttırılması amacıyla Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Liseleri bünyesinde ‘Işıklı Fikirler Proje Yarışması’nı hayata geçiriyor.

Yarışma ile, gençleri inovasyon ve girişimcilik kavramları ile tanıştırmak, Yaparak Öğrenme Modeli ile gençlerin iş fikri oluşturmalarına destek olmak, Takımlar kurarak geliştirilen inovatif iş fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olmak, girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak değerlendirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Ağustos 2016 – Şubat 2017 tarihleri arasında altı aşamada gerçekleştirilecek olan yarışmanın programı ve katılımcı okulların gerçekleştirmesi gereken aşamalar şöyle özetleniyor:

1. AŞAMA: (Ağustos 2016) Okul Yönetiminin programa, okulda rehberlik yapacak 2’şer öğretmeni görevlendirmeleri: Bu kapsamda okul yönetiminden öncelikle bir günlük eğitime katılacak ve sonrasında öğrencilere rehberlik edecek her okuldan 2 tane öğretmenin belirlenmesi gerekiyor. Bu öğretmenler yarışma boyunca temas noktası görevini üstlenecekler.

2. AŞAMA: Öğretmen Eğitimlerinin gerçekleştirilmesi: Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde 23 Ağustos tarihinde yapılan bir günlük eğitime her okulda belirlenen 2 öğretmen katıldı.

3. AŞAMA: (Eylül 2016) Liselerde Girişimcilik Kulüplerinin kurulması ve öğrencilerin belirlenmesi. Uygun olması halinde lise bünyesinde bir inovasyon ve girişimcilik kulübü kurulması ve yarışma faaliyetlerinin kulüp saatinde düzenlenmesi.

4. AŞAMA: Öğrencilerin daveti/yönlendirilmesi: Öğrencilerinden istekli olanların kulübe / yarışmaya kaydedilmesi.

5. AŞAMA: Program eğitimi alan rehber öğretmenlerin öğrenci koordinasyonunu sağlaması. (Ekim 2016) Rol Model Buluşmaları. (Ekim 2016) Mini İnovasyon Kampı: Işıklı Fikirler yarışma programına katılan ve yarışmaya katılmasa da sadece bu kampa katılacak öğrencilerin belirlenmesi gerekmekte. Mini İnovasyon Kampı’nın Ekim ayı içinde bir Cumartesi günü yapılması planlandı.

6. AŞAMA: (Şubat 2016) Takımların Yarışması: Programa katılan tüm öğrenci takımları 2016 – 2017 Bahar yarıyılı başında bir araya gelecek ve ekip olarak yarışacaklar.

Işıklı Fikirler Proje Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.isikun.edu.tr/cine web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi inovasyon ve girişimcilik becerilerini geliştirmek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor