Global Girişimcilik Kongresi GEC18 İstanbul İçin Geri Sayım Başladı!

“Girişimciliğin Davosu” olarak adlandırılan ve 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi, 2018 yılı Nisan ayında düzenlenecek.​ küresel girişimcilik ekosisteminin en önemli zirvelerinden biri olan GEC için ilk buluşma İstanbul’da gerçekleştirildi.

“Girişimciliğin Davosu” olarak adlandırılan ve 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi, 2018 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek.​

2018 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek, küresel girişimcilik ekosisteminin en önemli zirvelerinden biri olan Global Girişimcilik Kongresi (GEC) için ilk buluşma İstanbul’da gerçekleştirildi.

Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen Özel Lansman ve Sohbet Yemeği'nde TOBB GGK Başkanı Ali Sabancı, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve özel misafir Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler, basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda GEC’in tarihçesi ve 2018 vizyonu, ekosistemin bir araya gelen kucaklayıcı yaklaşımı, ekosistemi geliştirme ve derinleştirmenin yolları, Türkiye’nin girişimcilik itibarı ve rekabet gücü, ve yenilikçi girişimciliğin ekonomiye katkısı gibi konular ele alındı.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar burada yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çaresi yok. Dünyayı değiştiren küresel şirketlerin Türkiye'den çıkmaması için hiçbir neden yok. Bu noktada eğitim çok önemli. Küresel standartlarda niteliklere sahip gençlerin yetiştirildiği bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Türkiye'den daha çok girişimci çıkarırken bölgenin de en nitelikli girişimcilerini ülkemize çekmeliyiz. Bunun için uluslararası platformlarda Türkiye'nin girişimcilere sunduğu fırsatları anlatmalıyız. GEC 2018 de bunun için çok iyi bir fırsat. TOBB ve org komitesindeki diğer kurumlar olarak bu organizasyonları ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz." dedi.

Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli de Global Girişimcilik Kongresi’nin İstanbul’da düzenlenecek olmasının Türkiye için çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Girişimcilik ekosisteminde mentorluk, yatırım, sektörel küme vizyonu, yenilikçi global şirket odağı gibi konuların geliştirilmesi üzerine sürekli çalışıyoruz. GEC’te girişimcilik ekosisteminin olmazsa olmazı bu konuların tekrar altını çizecek ve daha derin bir tartışma platformu yaratacağız” ifadelerini kullandı.

TOBB GGK Başkanı ve GEC18 İstanbul Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Sabancı da Global Girişimcilik Kongresi’nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemine çok önemli katkılarda bulunacağını vurgulayarak “8 ay evvel bu yola çıktık. Nihai amaç İstanbul'u girişimcilik merkezi haline getirmek. Bu organizasyonun büyük farkı var,  uluslararası bir organizasyon. Biz yurtdışında bunun için birçok ülke ile bir yarışa girdik. 4 günlük bir organizasyon olacak. 2.5 milyon dolarlık bir bütçesi var.  2018 mart ayına kadar heyecanlı bir süreç  bizi bekliyor. 10 bin kişilik bir organizasyon olması nedeniyle girişimcilik dünyasının en büyük organizasyonu niteliğini taşıyor" diye belirtti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "2023 hedeflerine koşarken, adımlarımızı hızlandıracak bir etmen olan girişimciliğin algısını, ülkemizde üst seviyelere taşımak istiyoruz. Şuan Küresel Girişimcilik Endeksi’nde 28. sıradayız. Amacımız bu listede daha üst sıralarda yer almak. Beş yıldır inovasyon konusunda etkinlikler yapılıyor. 8-9-10 Aralık’da  düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğimize de en az 50 bin kişi bekliyoruz. Girişimcilik artık önem kazanıyor. Anadolu’nun farklı şehirlerinde girişim evleri kuruyoruz. 9 tane kurduk 10.su da Ankara'da açılacak. Bugüne kadar 268 girişimciye danışmanlık hizmeti ve nasıl ihracat yapılır eğitimleri verildi. Girişimcilik adımları atıyoruz. Daha sonraki dönemde hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler da “Bu organizasyon İstanbul ve tüm ülke için çok önemli olmakla birlikte çok güzel bir deneyim olacak. GEC, Türkiye'nin girişimcilik hikayesini dünyaya anlatan önemli bir etkinlik olacak. Diğer ülkelerle iş birlikleri ve fırsatları yaratmak için bir platform ve aynı zamanda bir çok insana ulaşılan bir organizasyon olacak. Diğer bir önemli nokta ise devlet politikaları yaratırken girişimciliği anlamak ve girişimcilere yardımcı olmak önemli. Bu organizasyon girişimciliği anlamada önemli yer tutuyor. İstanbul çok iyi bir seçenek" dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise GEC18 ev sahipliği konusunda, “Küresel girişimcilik ekosisteminin bir araya geldiği en büyük platformlardan biri olan Global Girişimcilik Kongresi'nin önümüzdeki yıl Türkiye'de düzenlenecek olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve bu ekosistemin küresel aktörlerle ilişkisi bakımından çok önemli bir fırsat olacaktır.” dedi.

Kauffman Vakfı desteğiyle gerçekleşen ve her sene 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi; 2018 yılında Endeavor Derneği, Habitat Derneği, TİM ve TOBB eş koordinasyonunda düzenlenecek.

16-19 Nisan arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan planlanan GEC18’e yurt dışından yaklaşık 2500 kişilik katılım beklenmekte olup toplamda 10 bin kişilik katılım öngörülüyor.

GEC’e 4 gün - 5 gece ağırlanacak 300 uluslararası, 200 yerel katılımcı ve tüm dünyadan girişimcilik ekosisteminin önde gelen VIP isimleri katılacak. 24 ana konuşmacı ve 140 paralel seansın olacağı uluslararası etkinlikte, içeriğin sadece yüzde 30’u Türkiye odaklı olacak.

Yaklaşık 2,5 milyon dolarlık bir finansal taahhüt ile 2018 yılında Türkiye girişimcilik ekosistemine önemli bir yatırım planlanıyor.

Daha önceki yıllarda sırasıyla Kansas City, Şangay, Liverpool, Rio, Moskova, Milan ve Medellin’de düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi 2017 yılında ise Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en büyük kenti Johannesburg’da gerçekleşecek.

Global Girişimcilik Kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gec.co web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor