Teknolojik Ürün Yatırımına Artık 1 Milyon TL'ye Kadar Avans Verilebiliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, : "Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü ile ön avans alma ve teminat mektubu verme noktasında, KGF'nin garantör olarak bulunması, sistemin akışını kolaylaştıracak ve rahatlatacak"dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KGF AŞ arasında, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü imzalandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü ile ön avans alma ve teminat mektubu verme noktasında Kredi Garanti Fonu (KGF) AŞ'nin garantör olarak bulunmasının, sistemin akışını kolaylaştıracağını ve rahatlatacağını ifade etti.

Söz konusu protokolün, Türk ekonomisi için hayırlı olması temenni eden Özlü, ön avans alma ve teminat mektubu verme noktasında, KGF'nin garantör olarak bulunmasının sistemin akışını kolaylaştıracağına ve rahatlatacağına işaret etti. Bakan Özlü, KOBİ'lerin, yeni girişimcilerin ve teknolojik çalışmalar yapan küçük şirketlerin desteklenmesinin, bakanlığın ana alanlarından biri olduğunu ve bunu çok önemsediklerini söyledi.

Kefalet Limiti 1 Milyon Lira

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli de Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında, öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünleri ticarileştirmek, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük etmek ve Türkiye'de yerleşik işletmelerin yapacakları yatırımları desteklemek üzere proje sahibi KOBİ'lere yapılan geri ödemesiz destek ön ödemelerinin, KGF kefaletiyle teminatlandırılacağını bildirdi.

Gergerli, KOBİ'lerin söz konusu destek için "www.kgf.com.tr" adresinden başvuru yapabileceklerini belirterek, "Bir firma lehine KGF tarafından verilecek kefalet limiti, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında bakanlık tarafından uygunluk verilen geri ödemesiz destek ön ödeme tutarını geçmemek üzere azami 1 milyon lira ile sınırlı olacak. Firma 1 milyon lira ile sınırlı olmak üzere, program kapsamındaki birden çok geri ödemesiz destek ön ödemesi için KGF'ye kefalet başvurusunda bulunabilecek." dedi.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor