ODTÜ Teknokent Ankara'nın Kalbine Bilişim İnovasyon Merkezi Kuruyor!

Türkiye’nin ilk ve en büyük Teknokenti olan ODTÜ Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Ankara’da global teknoloji devlerinin de yer alacağı Bilişim İnovasyon Merkezi kuruyor. Detaylar haberimizde.. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk ve en büyük Teknokenti olan ODTÜ Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Ankara’da global teknoloji devlerinin de yer alacağı Bilişim İnovasyon Merkezi kuruyor.

ODTÜ Teknokent, 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Bilişim İnovasyon Merkezi ile uluslararası arenada başarılı teknolojik ürünlerin ve teknoloji şirketlerinin oluştuğu, küresel teknoloji şirketlerinin yer aldığı, değer yaratan bir inovasyon ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor.

Ankara’nın çehresini değiştirecek olan ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’nde yerli teknoloji şirketlerinin yanı sıra, küresel teknoloji şirketlerinin de yer alması amaçlanıyor. Küresel teknoloji şirketlerinin ürün, çözüm ve vizyonlarının paylaşılmasının yanı sıra, üniversite öğretim üyelerinin/öğrencilerinin, ODTÜ Teknokent firmalarının Ar-Ge, çözüm, ürün ve vizyonlarının sergilenmesi, seminerler, eğitimler verilmesi gibi faaliyetler de planlanıyor. Ayrıca merkezde geliştirilecek kuluçka alanları ile genç girişimcilerin yetişmesini sağlayacak koşullar oluşturulacak.

Özgün Fikirlerle Yenilikçi Ar-Ge Çalışmaları Yürütülecek

Bilişim İnovasyon Merkezi ile; 5G/ileri iletişim teknolojileri, bulut çözümleri, büyük veri, nesnelerin interneti, sanayide sayısal dönüşüm (Endüstri 4.0) başta olmak üzere, odaklı ve özgün çalışmalara ev sahipliği yapılarak, küresel boyutta yüksek ekonomik katma değer üretecek sinerjinin yaratılması hedefleniyor.

Bilişim Inovasyon Merkezi’nde teknoloji geliştirilmesinin yanı sıra geliştirilen bu teknolojiler toplumla buluşturulurken merkezde yer alan sosyal alanlarla, bilim ve teknolojinin günlük hayatın içerisinde yer almasıda hedefler arasında.

Konuyla ilgili olarak konuşan ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş, Bilişim İnovasyon Merkezi’nin kendileri için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “ODTÜ Teknokent olarak hali hazırda ulusal ve uluslararası büyük şirketlere ev sahipliği yapıyoruz. Biz, konularında lider, yerli ve çok uluslu teknoloji şirketleri ile geliştirdiğimiz ilişkiyle öğrencilerin, akademisyenlerin, bilişim profesyonellerinin ve en genelde toplumun, küresel eğilimleri hızlıca ve doğrudan gözlemleyebildiği ortamları sağlayabilmeyi hedef edindik. Böylece teknik kapasitenin gelişmesi ve kurumsallaşmasını hedefliyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle bu yılın sonuna doğru faaliyete geçmesini planladığımız ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi ile bu hedef doğrultusunda ilerleyerek uluslararası başarılı teknolojik ürünlerin ve teknoloji şirketlerinin oluştuğu, küresel teknoloji şirketlerinin yer aldığı, değer yaratan bir inovasyon ekosistemi oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bilişim İnovasyon Merkezi sayesinde küresel teknoloji devleri ile köprüler kurulacağını ifade eden Kızıltaş, hayata kolaylık katan bilişim teknolojilerinin bu merkezde geliştirileceğini ve şehrin ortasında toplum ile teknolojiyi birleştiren bir merkez olarak Ankara’ya büyük değer katacağını belirtti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor