Bilişime Yön Verenler Antalya'da Buluşuyor!

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) 24 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’de bilişimine yön verenlerin buluşturan "Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri BİMY’24 Bilişimde Bahar Buluşması” 27-30 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) 24 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’de bilişimine yön verenlerin buluşturan "Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri BİMY’24 Bilişimde Bahar Buluşması” 27-30 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Bu yılki teması “Bilişimde Gelişim, Bilişimle Gelişim” olan “TBD- BİMY’24'de, kamu, özel sektör ve üniversitelerin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra bilişim ve iletişim teknolojilerine yön veren 500’ü aşkın ismi bir araya gelecek.

Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişimi yakalamak amacıyla bilişim sektöründeki tüm karar vericilerin bir araya getirdiklerini kaydeden TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, “Türkiye’nin bilişimde söz sahibi ülke olması için kamu ve özel sektörün birlikte aynı hedef doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Bilişimde ülke olarak çok zaman kaybettik. Gün birlik beraberlik içinde bilişim teknolojilerinde söz sahibi olma ve geleceği inşa etme zamanıdır” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in açılışını yapacağı BIMY'24 Bahar Buluşması'nda bilişimde yeni teknolojilerin geliştirilmesi, üretilmesi ve etkin olarak kullanılması konuları ele alınacak. Antalya Rixos Premium Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve açılış konuşmacıları arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe'nin de olduğu etkinlikte AR-GE, üretim, istihdam üçgeninde bilişim ve iletişim teknolojilerinde verimlilik ve sürdürülebilirliği de tartışılacak.

Bilişim Tüm Yönleriyle BİMY24’de

BİMY24’de, iletişim, güvenlik, bulut bilişim gibi teknolojik gelişmelerin yanında ‘Sanayi 4.0' de masaya yatırılacak. Etkinlik kapsamında “4. Sanayi Devrimi ve Bilişimle Üreten Türkiye”, “Bilişimle Gelişim İçin AR-GE: Sürdürülebilirlik”, “Ülkemizin İstihdam Sorunu, Kısa ve Uzun Dönem Politikalar, Mesleki Yeterlilik”, “Bilişim Teknolojileri ve Dijital Dönüşümde: Verimlilik”, “Antalya İş Dünyası ve Bilgi İşlem Yöneticileri Buluşması” konulu panel ve oturumlar gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin bilişim sektöründeki önemli şirketleri ile kamu üst düzey temsilcilerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek TBD Bahar Buluşması- BİMY24’te yapılan sunumlar ve getirilen öneriler çerçevesinde hazırlanacak sonuç raporu devletin üst düzey mercileriyle paylaşılacak.

Turizme Dijital Çözüm İçin Özel Oturum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Digital Türkiye Platformu tarafından desteklenen TBD BİMY’24 çerçevesinde “Antalya İş Dünyası ve Bilgi İşlem Yöneticileri Buluşması” özel oturumu da yapılacak. Özel oturumda Antalya’da bölgeye özel iş alanlarının turizm, otelcilik, tarım gibi alanlarda ihtiyaç duyulan bilişim çözümleri ve dijital çağın fırsatları sektör uzmanları tarafından ele alınacak. “Networking ve İşbirliği Güçlendirme” amacıyla düzenlenecek bu özel oturumda bilişim dünyasındaki son trendler, yeni ürün, hizmet ve iş modelleri görüşülerek bilişim firma temsilcilerinin çözümlerini karar vericilere doğrudan tanıtımları sağlanacak.

TBD Bahar Buluşması- BİMY24 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bimy.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor