İhracatçılar 10 Maddelik Taleplerini Açıkladı!

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM 24. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her daim ihracatçıların yanında olduğu için teşekkür etti. “Ancak, beklentilerimiz henüz bitmedi." diyerek ihracatçıların beklentilerini açıkladı. Detaylar Haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM 24. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her daim ihracatçıların yanında olduğu için teşekkür etti. “Ancak, beklentilerimiz henüz bitmedi. Eğer biterse, yerimizde saydığımız anlamına gelir” diyen Büyükekşi, 10 madde ile beklentilerini açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 24. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul’da konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her daim ihracatçıların yanında olduğu için teşekkür etti. Başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve tüm bakanların kendilerine her zaman destek olduğunu söyleyen Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Verilen destekler için minnettarız. Ancak beklentilerimiz henüz bitmedi. Eğer biterse, yerimizde saydığımız anlamına gelir” dedi. Büyükekşi, 10 madde ile beklentilerini açıkladı.

Büyükekşi’nin açıkladığı beklentiler şöyle:

  1. Gümrüklerde mesai saatleri dışında yapılan işlemler için ödenen ek bedellerin kaldırılması,
  2. KDV yükü finansman sorununun çözümü,
  3. Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi,
  4. AB ile ilişkilerin güçlendirilmesi,
  5. Üretim Reform Paketinin biran önce yasalaşması,
  6. İhracatçıların faiz oranlarının tek haneli seviyelere çekilmesini arzulaması,
  7. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin hızlı bir şekilde uygulamaya geçmesi,
  8. Mesleki eğitim ile kalifiye personel yetiştirilmesine Hükümet tarafından özel bir önem verilmesi,
  9. Dünyada yaşanan Sanayi 4.0 Devrimi’nin gerisinde kalmamak için hızlı adımlar atılması,
  10. Esnek çalışma sistemi ve kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemelerin acilen hayata geçmesi.

Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Şimdiden, çıkacak yeni destekler için zatıalinize ve Hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu beklentilerimizin hayata geçmesi ile birlikte önümüzün daha açık, yolumuzun daha aydın olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor