Verimli Bir Staj İçin İşverenlere ve Stajyerlere Öneriler!

Eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğrenciler için staj döneminin başladığını söyleyen Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, bu dönemi verimli geçirmek isteyen işverenler ve stajyerlere önerilerde bulundu. Detaylar haberimizde..

Eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğrenciler için staj döneminin başladığını söyleyen Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, bu dönemi verimli geçirmek isteyen işverenler ve stajyerlere önerilerde bulundu.

Staj dönemini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen işverenlere ve gençlere önerilerde bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, “Zorunlu ya da gönüllü, türü ne olursa olsun staj, hem öğrenciler hem de işverenler için son derece önemli bir aşama. Gençler, staj dönemini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret etmeliler. Özellikle yetiştirmek üzere çalışana ihtiyaç duyan işverenler içinde stajyerlerin varlığı önemli bir artı” dedi.

Her İki Tarafta Staj Dönemini Geleceğe Yatırım Olarak Görmeli

Her iki tarafın da staj dönemini geleceğe yatırım olarak görmesi gerektiğini ifade eden Duyarlar, “Bu sayede mümkün olan en verimli şekilde değerlendirmek de mümkün olabilir. İşverenler her şeyden önce, stajyerler için mutlaka gerekli planlamayı yapmalılar. Kimin hangi bölümde görevlendirileceği, hangi stajyerlerin sorumluluğunun hangi çalışanlara verileceği gibi konular mutlaka staj döneminden önce belirlenmiş olmalı. Böylece hem stajyerlerin işyerindeki zamanlarını en iyi şekilde kullanabilmelerinin önü açılmış olur hem de işverenler gelecekte ihtiyaç duyacakları çalışanları önceden yetiştirmeye başlamış olurlar. Bu şekilde bir planlama stajyerlerin eğitimleri ve donanımları ile ilgisiz işlerde görevlendirmelerini de önleyeceği için, motivasyonlarının artırılmasına da yardımcı olacaktır” dedi.

Stajyerlerin Staja Bakış Açısı Belirleyici Faktör

Stajyerlerin staja bakış açılarının da belirleyici bir faktör olduğunu söyleyen Duyarlar, “İş hayatına sıfırdan başlayacak genç arkadaşlarımız için staj çok önemli bir aşama. Staj dönemi boyunca yetenek ve becerilerini doğru şekilde ortaya koyabilirlerse, eğitimlerini tamamladıklarında iş arama sürecine girmelerine bile gerek kalmayabilir” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.257 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor