İş Dünyası: 15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız!

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilemeyen "Hain FETÖ Darbesi"nin aziz ve cesur milletimiz tarafından bastırılmasının birinci yıldönümü, Türkiye'nin tüm illeri başta olmak üzere tüm dünyada "15 Temmuz Şehitlerimiz" anılarak kutlandı. Detaylar haberimizde..

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilemeyen "Hain FETÖ Darbesi"nin aziz ve cesur milletimiz tarafından bastırılmasının birinci yıldönümü, Türkiye'nin tüm illeri başta olmak üzere tüm dünyada "15 Temmuz Şehitlerimiz" anılarak kutlandı.

Türk iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşları ise, gündemlerinin en üstüne taşıdıkları "15 Temmuz Zaferi"nin çoşkusunu yayınladıkları mesajlar ile kamuoyuna duyurdu. İşte o mesajlar;

İTO: "Milli Birlik Yürüyüşü Sonsuza Dek Sürecek Bir Yürüyüştür"

“Bizler, FETÖ’nün hain darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016’da ülkemizin ve milletimizin bir uçurumun kenarından dönüşüne şahitlik ettik. Bu ülkeyi o uçurumun kenarından çekip alan milletimizin iradesi ve Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu olmuştur. Devletimiz FETÖ ile yorulmadan, yılmadan mücadele etmeye devam ediyor. Son devlet düşmanı da hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadelenin süreceğine eminiz.Bizlere düşen bu mücadeleye ekonomide güçlenerek destek vermektir ve İTO olarak 400 bin üyemizle bunun için çalışıyoruz.O gece şehadet şerbetini içen 250 vatan evladına Allah’tan rahmet diliyoruz. 2 bin 196 gazimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.15 Temmuz’u Unutmuyoruz, Unutmayacağız, Unutturmayacağız.”

MÜSİAD: “15 Temmuz Zaferi Dünyaya Örnek Olmalı”  

“Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetleri değil milletlerdir. Dünya, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını yargılamaya değil anlamaya çalışmalı. Demokrasi isteyen herkesin, tarihinde birçok darbe yaşamış bir ülkenin vatandaşlarının kendi iradesini ortaya koyarak kazandığı zaferi alkışlaması ve saygı duyması gerekiyor. Dünya bilmelidir ki, 15 Temmuz; yaşlı, genç, çocuk demeden bir milletin kazandığı demokrasi zaferidir. Bu zafer dünyaya örnek olmalıdır.Demokrasi sokaktaki birkaç kişiyle değil millet kendisi tarafından korunur ve taçlandırılır. Darbe ve darbecileri sürekli besleyen siyasi ve toplumsal yapılar anlamalıdır ki bu millet 15 Temmuz’da meşru Cumhurbaşkanına ve hükümetine sahip çıkmıştır. Demokrasiyi, o gün yürüyüp gittikleri gibi bugün de aynı yolda ilerleyenler değil, üniforma giyen asker kılıklı teröristlerin, tankların ve uçakların karşısında dimdik duranlar ayakta tutmuştur. Dahili ve harici düşmanları tarafından, siyasi ve ekonomik olarak kuşatılmak istenen bu topraklarda bir meşruiyet krizi yaratma çabalarına; demokrasisine sahip çıkan bu kahraman millet prim vermedi ve vermeyecektir.

UTESAV: "15 Temmuz Milletimizin Yeniden Diriliş Zaferidir"

“15 Temmuz hain darbe girişimi sadece bir darbe girişimi olarak düşünülemez, 15 Temmuz ülkemizin yakın geçmişte edindiği kazanımların bir çırpıda süpürülmeye çalışıldığı, uluslararası arenada tepetaklak yere çakılmamızın hedeflendiği ve toplumumuz içinde var olan kardeşlik, birlik, beraberlik ruhunun geri döndürülemez şekilde tahrip edilmek için çabalandığı kirli bir girişimdir. Darbe girişimleri insanlık tarihinin kara lekeleridir. Dünyanın hiçbir yerinde darbe girişimlerinin toplumsal huzur getirdiği görülmemiştir. Yakın tarihimize baktığımızda darbelerin ülkemize neler kaybettirdiğini çok iyi biliyoruz. Vesayetçi zihniyetler iktidarın sahibi olamazlar, iktidarın asıl sahibi sadece ve sadece millettir. 15 Temmuz Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Geçen zaman zarfında millet olarak önemli ve zor günlerle sınandık. Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet düşüncesi ile hareket eden milletimiz demokrasi nöbetleri ile başlayan ardından dünyanın dört bir yanında yaşadığımız hain darbe girişiminin anlatılması ile devam eden bir süreç geçirdi. Milletimiz kendi öz iradesini ortaya koyduğunu ve bu milletin silahını milletimize doğrultacak kadar kalleş teröristlere karşı kazanmış olduğu zaferi tüm dünyaya net bir şekilde aktardı. 15 Temmuz milletimizin yeniden diriliş zaferidir. 15 Temmuz milletimizin vicdanının, onurunun ve özgürlüğünün simgesi haline dönüşmüştür. Tüm dünya görmüştür ki milletimiz hür iradesi ile seçtiği yöneticilerine canlarını, mallarını ortaya koyarak sahip çıkmış ve vesayetçi zihniyeti reddettiğini haykırmıştır.“

PAGEV: “Kenetlendik, Daha da Güçlendik, Yıkamazsınız”

“15 Temmuz darbe girişimini, cesaret ve hayranlık uyandıran gücüyle durdurmayı başaran aziz milletimiz, o gece tüm dünyaya bağımsızlık ve demokrasinin vazgeçilmez olduğunu haykırdı. Milletimizle iftihar ederken; şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Türkiye ekonomisinin üreten gücü olarak ülkemizin yarınlarına güveniyoruz.15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde geriye dönüp baktığımızda; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat seferberliğiyle büyümeyi sürdüren iş dünyamız, darbecilere gerekli yanıtı verdi. Dünyanın herhangi bir ülkesi, Türkiye’dekine benzer bir darbe girişimi yaşasa ekonomide yıkıcı etkiler oluşurdu. Oysa sağlam ve güçlü bir yapıya sahip olan Türkiye, darbe girişiminin yaşandığı gecenin sabahında hızla toparlama sürecine girdi. 16 Temmuz sabahı üretimin çarkları dönmeye devam etti. 18 Temmuz’da piyasalar açıldı, borsa işlem gördü. Ardından devam eden toparlanma sürecinde ekonomideki büyüme hızı yüzde 2,9’a gerilese de, alınan ekonomik tedbirlerle 2017 yılının ilk çeyreğinde büyüme hızı yeniden yüzde 5’e yükseldi. Türkiye, 2017 yılındaki büyüme hızıyla dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmayı başardı. Yakalanan bu olumlu ivme GSYH ve kişi başına düşen milli gelir düzeyinde de dolar bazında yüzde 2,5’luk artışı beraberinde getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından hayata geçirilen tedbirlerle 1 milyonun üzerinde kişiye ek istihdam oluşturuldu. Darbe girişimiyle dalgalanan döviz fiyatları dengeye oturma eğilimi gösterirken, uluslararası derecelendirme kuruluşları TL’nin, dolar karşısında güçleneceğine işaret etti. Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından pazartesi günü piyasaların açılmayacağı, vatandaşların bankalara hücum edeceği, devalüasyonun yaşanacağı ve ekonominin derin krize sürükleneceği öne sürülüyordu. Ancak böyle olmadı. Ekonominin çarkları dönmeye devam ettİ."

TÜGİK: "Göz kamaştırıcı İktisadi Zaferimizle Övünüyoruz"

“15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine kast eden şer odakları, ülkemizin her alandaki muzaffer yürüyüşünün önünü kesmek istemiş ancak sonunda halkın milli egemenlikten ve demokrasiden yana direnişiyle bu karanlık emellerine erişememişlerdir. Toplumumuzu oluşturan diğer tüm kesimler gibi Türk iş dünyası da bu mücadelede çok onurlu ve cesur bir duruş sergileyerek ülkenin ekonomik çöküşünü hedefleyen saldırıları önlemeyi başarmıştır. Bu camianın fertleri olarak kazanılan bu göz kamaştırıcı iktisadi zaferle ne kadar övünsek azdır. Milli mücadele yıllarında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında da Türk girişimcileri ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki büyük sorumluluğunun gereğini başarıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Hiç şüphesiz; Türkiye geliştikçe, ekonomik anlamda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındaki yerini sağlamlaştırdıkça, yeni saldırı girişimlerine ve bu ilerlemeyi önleyici faaliyetlere maruz kalabilir. Ancak gönül rahatlığıyla ifade etmeliyiz ki, 15 Temmuz sınavını başarıyla veren Türk iş insanları, tüm dünyaya sarsıcı bir mesaj vererek, Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik her hareketi engelleyebilecek güçte olduğunu tartışmasız şekilde ispat etmiştir."

Türkiye İMSAD: “15 Temmuz 2016, Türkiye İçin Bir Milattır” 

“15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, birliğimize ve kardeşliğimize kasteden darbe girişimini planlayanları bir kez daha kuvvetle kınıyoruz. Bu darbe girişimine, başta vatandaşlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin hep birlikte ortak tepki vermesi, Türkiye’nin gücünü net bir şekilde ortaya koydu. Türkiye çok kısa zamanda bu zor günlerden birlik ve beraberlik içinde, daha da güçlenerek çıkmayı başardı. 15 Temmuz 2016 Türkiye için bir milattır. 15 Temmuz’un birinci yıldönümü vesilesiyle, vatanı uğruna, demokrasi için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize, uzun ömürler diliyoruz. Milletçe, demokrasinin olmazsa olmazları; hukukun üstünlüğü, insan hakları, farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması gibi konularda güçlü adımlar atılmasının önemini bir kez daha hatırladık. Milletimizin refah ve huzur içerisinde yaşayacağı demokratik bir sistemin ülkemizde kalıcı olarak yerleşmesi hepimizin ortak hedefi olmalı. Toplumsal ve siyasi barış ortamının, ülkemizde demokratik standartların yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve kalıcı toplumsal barışın inşası yolunda çok büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz."

GYODER: “15 Temmuz, Milli Birlik ve Beraberliğimizin Zaferidir”

“Başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere; cesareti, inancı, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olan Yüce Milletimize şükranlarımızı sunarız. 15 Temmuz, Milli birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı gösterilen güçlü direnişi, bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anıyoruz. Halkımız, hükümet ve muhalefet partileri ile birlikte; sivil toplum örgütlerinden, medyasına, askerinden polisine kadar toplumun tüm kesimleri demokrasiye sahip çıktı. Devletimizin ve milletimizin beraberliği ve güçlü duruşu ile çok kısa sürede ekonomik ve sosyal anlamda yaralarımızı sararak yolumuza daha güçlü devam ediyoruz."

TÜMSİAD: "Emsali Görülmemiş Bir İhanet"

“15 Temmuz 2016’da yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, milli egemenlik ve bağımsızlığımızı doğrudan hedef almıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi parçalamayı; istikbal ve istiklalimizin teminatı olan gönüllü teşekküllerimizi yıpratmayı arzulamıştır. Milletimizin birbirine güvenini sarsmak, sahih İslam anlayışını ve irfan geleneğimizi bozmak için uğraşmıştır. Emsali görülmemiş bir ihanettir. 'Dünya beşten büyüktür’ sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyada en büyük 18, Avrupa’da ise (Rusya dâhil) ilk 8 ekonomiden biridir. Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin uzun yıllardan beri planladıkları ve geçen yıl tatbike çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik, sosyal ve diğer yolları deneyerek ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya da devam etmektedirler. Kardeş kuruluşlarımızla birlikte tüm varlığımızla 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve 15 Temmuz 2016’da yaşananların unutulmaması için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti bütün alanlarda göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı azimle devam ettireceğimizi 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle bir kez daha belirtirken şehitlerimiz için Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz 2016’daki gayretleriyle ülkemizi ihanetten kurtaran cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, devlet yetkililerimize, siyasetçilerimize, kanaat önderlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, fedakâr emniyet mensuplarımıza ve özel harekâtçılarımıza, milli istihbarat görevlilerimize, vatanına milletine sadık kahraman silahlı kuvvetlerimize, hain darbe girişimine kahramanca direnerek tarihi bir zafer kazanan aziz milletimize teşekkür ediyoruz.’’

TÜRKONFED: "Türk Demokrasisi, Darbelerden ve Darbeci Zihniyetten Arındırılmalıdır"

"TÜRKONFED olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.1876 yılından bu yana, 140 yıllık “Türk Demokrasi Tarihi”, maalesef yeniden hain bir darbe girişimi karşısında kalmış; toplumda demokrasiye karşı güvensizlik ve korku ortamı algısının yerleştirilmesi çabasına şahit olunmuştur. Artık, demokrasimizin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılması zamanı gelmiştir. TÜRKONFED olarak, Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna ancak demokrasi içinde kalarak ulaşılabileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesini, gücümüze güç katacaktır. İş dünyasının hız kesmeden gücünü üretim ve yatırıma yönlendirmesi, siyasetçilerin doğru politikaları üretebilmesi, büyüme ve kalkınmanın önündeki bürokratik engellerin hızlı bir şekilde aşılmasının yolu güç birliğinden geçmektedir. Bugün geldiğimiz noktada bu alanlarda önemli bir aşama kaydedildiğini memnuniyetle görüyoruz. Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz."

TMB: "Darbe Girişimi Sadece Demokrasiye Değil, Ekonomik Büyüme ve Kalkınmayı Hedef Almıştır"

"15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sadece demokrasiye karşı değil, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine, iç ve dış dengelere ve Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırım çekme potansiyeline de kast etmiştir. Başta vatandaşlar olmak üzere, hükümet ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, medya, polis ve askeri ile toplumun tüm kesimleri birlik ve beraberlik içinde demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmıştır. Başarısız girişimin ardından ekonomi yönetimi hem kamu tarafında, hem de bankalar, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları üzerinden sivil kesimde pro-aktif tepki vermiştir. Türkiye Müteahhitler Birliği, üyesi bulunduğu tüm uluslararası sektör kuruluşlarına ve yabancı misyon temsilcilerine bilgilendirme mektupları göndermiş; mektuplarda ekonominin mevcut durumu ve Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ile Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün gücü vurgulanmıştır. Önümüzdeki dönemde, Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirliği yeniden güçlendirecek, yatırım ortamını iyileştirecek, yabancı yatırım potansiyeline ivme kazandıracak bütüncül yeni bir hikayenin oluşturulması önem taşımaktadır. Umudumuz ve beklentimiz, Türkiye’mizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkması ve geleceğe umutla bakmaya devam etmesidir.Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde Cumhuriyete, demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğine güvenimiz tamdır.15 Temmuz’un birinci yıldönümü vesilesiyle, tüm 15 Temmuz kahramanlarına bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Ülkesi uğruna can vermiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler dileriz."

Bizlerde Girişim Haber olarak, gurur duyduğumuz 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise saygı ile anarak, hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemizin içinde bulunacağı tüm zorluklardan, milli birlik ve beraberlik duygusu ile galip geleceğine inancımız tam.

Bizler bu süreç içerisinde tüm dünyaya örnek olmayı başardık, sergilediğimiz birlik ve beraberlik tutumu ile ülkemiz üzerine oyun oynayan tüm güçlere vermemiz gereken mesajı en güzel şekliyle ilettik.

Bu içeriği 4.628 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor