13. Öğrenci Tasarım Yarışması'nın Finalistleri Belli Oldu!

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Detaylar haberimizde..

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Birbirinden yaratıcı projelerin yer aldığı yarışmada 18 proje finale kaldı. Yarışmada ilk üç sırayı paylaşan finalistlere para ödülünün yanı sıra öğrenim hayatları boyunca burs da verilecek.

Tasarım eğitimi alan öğrencileri ambalaj tasarımı alanına yönlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, Türkiye genelinde 10 üniversitenin Grafik, Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinden 84 proje dereceye girebilmek için yarıştı.

“Gençler Hayallerinize İnanın”

Yarışmada finale kalan öğrencileri tebrik eden ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, “Bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışmasında başarılı olan öğrencilerimiz hayallerini tasarımlarına yansıttılar. Ambalaj tasarımı, yaratıcılık gerektiren bir uğraştır. Ortaya çıkan ambalajın tasarımı, en az içinde bulundurduğu ürün kadar önem taşır ve ürüne değer katar. Günlük yaşantımızdaki özel yeri göz önünde bulundurulduğunda, ambalajların duygusal çekiciliğe sahip tasarım ürünleri olduğunu söyleyebiliriz. Tüm gençlere önerim, hedeflerine inanmaları ve hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışmaları olacak. Öğrenci Yarışmamızda başarılı olan bu 18 öğrencimiz, isterlerse uluslararası yarışmalara katılıp Türkiye’yi temsil edebilecekler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin uluslararası yarışmalardan başarıyla döneceğini düşünüyorum. Öğrencilerimiz başarılı oldukça Avrasya’nın ambalaj merkezi olma hedefimize daha çok yaklaşacağız.” dedi.

Ödül Kazanan Öğrencilere Ayrıca Burs Desteğide Verilecek

13. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın birincisi 5 bin TL, ikincisi 3 bin TL, üçüncüsü ise 2 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon alan üç öğrenci ise 1.000 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca dereceye giren öğrencilere öğrenim hayatları boyunca “ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu" da verilecek. Yarışmada dereceye giren (mansiyon ve sertifika ödülleri de dahil) projelerin sahipleri isterlerse WPO-Dünya Ambalaj Örgütü’nün düzenlediği WorldStar Student ve APF-Asya Ambalaj Federasyonu tarafından gerçekleştirilen AsiaStar yarışmalarına katılabilecek.

13. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın ödül töreni, 25 - 28 Ekim tarihleri arasında ASD ve Reed TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen Avrasya Ambalaj 2017 İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı açılış töreninde gerçekleştirilecek. 1.,2.,3., Mansiyon ve Sertifika sıralaması ise 25 Ekim 2017 tarihinde Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı açılış kokteylinde yapılacak törende açıklanacak ve projeler fuar boyunca fuar alanında sergilenecek.

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın Finalistleri 
Proje Sahibi Proje Adı Okul
Zeynep Karadeniz

-Atatürk Orman Çifliği Hüpbara Süt Şişesi Tasarımı

-Tukaş Süz Geç Turşu Kavanozu Tasarımı

Gazi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Muhammed Saner Öztürkler

-Bzz

-Freshy

-Upside Down

Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü
Doğa Bircan -Chai Paşabahçe Çay Bardağı Ambalajı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı
Yusuf Akkaş -Cup Cake Gazi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Enes Cinfer -Darkey İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı
Semih Arslan -Dip & Eat Box İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı
Ceren Tiryaki

-Efes Malt Bira 25clx4 Ambalaj Tasarımı

-Kızma Birader Tatil Konseptli Ambalaj Tasarımı

Başkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü
Asude Nur Sancaktutan

-Mico Milk & Cookies

-Modbox Fonksiyonel Ayakkabı Kutusu

İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı
Tansel Ünal
-Pickle Me Turşu Kavanozu Ambalaj Tasarımı
Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Tezli Yüksek Lisans
Sevda Ateş -Süt Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Tezli Yüksek Lisans

Aynur Binicioğlu

Vildan Toprak

-Tale Tek Porsiyonluk Mama Ambalajı (Grup Katılımı)

Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı

Erciyes Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

Efecan Çelik -Tek Kullanımlık Listerine Kapsülleri Başkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü

Sude Edebali - Batu Sözen

-Terende (Grup Katılımı) Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor