Türkiye Varlık Fonu 32 Dünya Deviyle Aynı Masada!

Türkiye Varlık Fonu, küresel alanda tanıtım çalışmalarını sürdürürken önceki gün Astana'da başlayan Uluslararası Varlık Fonları Forumu'na katıldı.Ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlaması beklenen Türkiye Varlık Fonu, ekonominin üç yıllık yol haritasına da damgasını vuracak. Detaylar

Türkiye Varlık Fonu, küresel alanda tanıtım çalışmalarını sürdürürken önceki gün Astana'da başlayan Uluslararası Varlık Fonları Forumu'na katıldı. Ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlaması beklenen Türkiye Varlık Fonu, ekonominin üç yıllık yol haritasına da damgasını vuracak.

Ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlaması beklenen Türkiye Varlık Fonu, ekonominin üç yıllık yol haritasına da damgasını vuracak. Eylülde açıklanacak Orta Vadeli Program'da (OVP) piyasa değeri 40 milyar doları bulan kamunun dev kuruluşlarını bünyesine alan fonun etkin bir şekilde kullanımına vurgu yapılacak. Bugüne kadar bütçe ve büyümede özelleştirme gelirlerinden elde edilen katkıya fon da eklenmiş olacak.

Fon, küresel alanda tanıtım çalışmalarını sürdürürken önceki gün Astana'da başlayan Uluslararası Varlık Fonları Forumu'na katıldı. Toplam 32 varlık fonunun üye olduğu forum varlık fonlarının gelişmesine yönelik çalışmalar yaparken bu yılki toplantının ana temasını düşük küresel büyüme ortamında yatırım fırsatları oluşturuyor.

Toplantıda, dijital ekonomi, fonların ekonomik gelişimdeki rolü, özelleştirmede yatırım fonlarının rolü, İpek Yolu'nun yeniden merkezi olarak işlerliğinin artırıldığı "Belt and Road-Kemer ve Yollar" girişiminin sağlayacağı yatırım fırsatları değerlendirilecek. Foruma, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Malezya, ABD, Rusya, Çin ve Katar'ın da aralarında bulunduğu 28 üye ülke katılıyor. Yıllardır özelleştirme gelirlerinin altının çizildiği programda bu kez kamunun önemli kuruluşlarını barındıran fonun ekonomiye katkıları ortaya konulacak. Programın makroekonomik politikalar bölümünün büyüme ayağında yer alacak 100'ü aşkın madde içerisinde fona özel yer verilecek. Fonun, ekonomik istikrarın sürdürülmesi, kalkınmayı desteklemesi, kamuya ait varlıkların daha etkin ve verimli yönetilerek değer kazanması konusundaki rolüne dikkat çekilecek.

Fon, üç yıllık yatırım planı kapsamında finansman sağlamak için girişimlerde bulunacak. Kendi içinde "KOBİ Finansman Fonu", "Maden Alt Fonu", "Lisans ve İmtiyaz Fonu", "Piyasa İstikrar ve Denge Fonu" olmak üzere dört alt fona ilişkin çalışmalar da hız kazandı. Alt fonlar, yatırım öngörüsü kapsamında TL ya da döviz cinsi para, sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak, portföy değeri yaratmayı amaçlıyor.

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan, geçen ay yaptığı açıklamada, "TVF'ye yurtdışından ilgi çok yüksek. ABD, İngiltere, Çin, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Güney Afrika, Singapur, Malezya gibi ülkelerden yatırımcılarla işbirliği görüşmeleri yapıyoruz" demişti.

Sabah kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Türkiye Varlık Fonu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz en çok okunan haberlerimizden biri olan Türkiye Varlık Fonu Nedir, Ne Değildir, Nasıl Çalışır? haberimizi okuyabilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor