Sosyal Medya Sayesinde 1 TL ile 15 Ülke 81 Şehir Dolaştı

Çağımızın vazgeçilmez bir aracı haline gelen sosyal medya toplum içerisinde gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Kimileri bu aracı eğlenmek için kullanırken kimileride bilgi edinmek ve kariyerine yön vermek amacıyla bu mecrada yer alıyor. Detaylar haberimizde..

Çağımızın vazgeçilmez bir aracı haline gelen sosyal medya toplum içerisinde gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Kimileri bu aracı eğlenmek için kullanırken kimileride bilgi edinmek ve kariyerine yön vermek amacıyla bu mecrada yer alıyor.

Toplumda sosyal medyayı yanlış kullandıkları için zarar gören, ailesinden uzaklaşan ve derslerinde başarısız olan her ne kadar genç varsa aslında sosyal medyayı doğru kullanıp faydalarından yararlanarak başarılı olan ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan gençlerimiz de var. Bu gençlerden biri de Mehmet Sercan Öğe.

Sosyal medya sayesinde sadece cebinde 1 TL ile 15 ülkeyi ve 81 şehri dolaşan bir genç. Öğe, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir milletvekilinin mecliste 5 yıl boyunca danışmanlığını yaptığını ve güçlü bir vizyona sahip olduğunu söylüyor. Bu mecranın doğru bir şekilde kullanıldığında çok iyi sonuçlara yol açabileceğine değinen Öğe, “Sosyal medya ile çok küçük yaşlarda tanıştım. O yaşlardaki gençlerin yapmadığı şeyleri yapıp, sosyal medyaya farklı bir perspektiften baktım. Bu mecrayı sadece eğlenmek için değil bilgi edinmek ve kendimi geliştirmek için kullandım”dedi.

Uluslararası çapta üniversitelerde, kolejlerde, kurum ve kuruluşlarda “Sosyal Ağlar ile Kariyerimi Örüyorum” adı altında 30 bin kişiye eğitim verdiğini söyleyen Öğe, “Uluslararası alanda vermiş olduğum bu eğitimler ile on binlerce sosyal medya kullanıcısı ile bir araya geldik. Eğitimlerde sosyal medyanın faydaları ve zararlarına değinerek, sosyal medyayı güvenli olarak nasıl doğru bir şekilde kullanabileceklerini belirttim” diye konuştu. Hem eğitimlerinde değindiği konuları hem de yurtdışı deneyimlerini bir kitap altında topladığını belirten Öğe, “Sosyal medya sayesinde cebimde 1 TL ile 15 ülke ve 81 şehri gezdim. Hayallerini kurduğum şehirleri ve ülkeleri görme şansını elde ettim. Bu kitap içerisinde sosyal medyayı; Nedir? Neden dikkat etmeliyiz? ve Neler yapabiliriz? ana başlıkları altında ele alarak, doğru bir şekilde kullanıp kariyerinize nasıl yön verebileceğinizi ve ülkeleri nasıl gezebileceğinizi anlattım” şeklinde konuştu.

Sosyal medya kullanımı konusunda kullanıcılara tavsiyelerde bulunan Öğe, “Ben aslen Diyarbekir’li olduğumu söylediğinde kimse bana inanmıyordu. Aslında her şey sosyal medya sayesinde olmuştu. Diksiyonumu geliştirmiş, bilgilerimi artırmış ve bu alanda uzmanlaşarak dünya çapında eğitimler vermeye başlamıştım. Artık insanların da memleketime bakış açıları değişmişti. Evet Türkiye’nin en iyi sosyal medya eğitmeni seçildiğinde bu benim için bir gurur kaynağıydı. Genç kardeşlerim sosyal medyayı etkin ve doğru bir şekilde kullanın, kariyeriniz için önünüze çıkabilecek bütün engelleri aşın. Ve bu sözü unutmayın, “Gençler!Koşacaksınız, koşacaksınız, risk alarak koşacaksınız!” diyen Öğe, kitabın sosyal medyayı kullanan bütün kullanıcılar için çok faydalı olacağına ve beğenileceğine de inancının tam olduğunu söyledi.

Milat Kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor