İcat Çıkaranların Festivali Maker Faire İçin Geri Sayım Başladı

Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünü benimseyenleri buluşturan İstanbul Maker Faire ilgi çeken icatlar, müzik ve etkinliklerle keyifli vakit geçirmek isteyenleri 27-29 Ekim’de Haydarpaşa Garı’na davet ediyor. Detaylar haberimizde..

Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünü benimseyenleri buluşturan İstanbul Maker Faire ilgi çeken icatlar, müzik ve etkinliklerle keyifli vakit geçirmek isteyenleri 27-29 Ekim’de Haydarpaşa Garı’na davet ediyor.

Bu yıl Bahçeşehir Koleji’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek İstanbul Maker Faire, ücretsiz olarak ziyaret edebilecek. 7’den 77’ye herkese hitap eden etkinliğe katılanlar, eğlenceli outdoor aktiviteler, atölye çalışmaları ve canlı müzik performanslarıyla eğlenirken, sergilenecek 300 Maker projesini de yakından görme fırsatını yakalayacak.

Üretmeye, keşfetmeye, icat çıkarmaya ve merak etmeye teşvik edenlerin buluştuğu büyük bir kutlama olan İstanbul Maker Faire, 27-29 Ekim’de Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek. Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünü benimseyenleri bir araya getirecek olan etkinlikte, icat çıkaran mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, amatörler, öğrenciler, sanayiciler ve Start-Up'lardan oluşan Makerlar projelerini sergileyecek. Birbirinden farklı yaklaşık 300 Maker projesinin yer alacağı etkinlikte, eğlenceli outdoor aktiviteler, atölye çalışmaları ve canlı müzik performansları bir arada sunulacak. Kendi Bisikletini Kendin Yap, Ahşap Tasarım Atölyesi gibi atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluşacak. Sabah 10:00’dan akşam 18:00’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan etkinlik keyifli zaman geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olacak.

15.000’den fazla ziyaretçi beklenen etkinlikte Ana Sponsor Bahçeşehir Koleji, Teknoloji ve İletişim İş Ortağı Turkcell, İnovasyon İş Ortağı Türkiye İş Bankası oldu. Radyo İş Ortağı Radyo Voyage’ın keyifli müziğiyle şenlik havasında geçecek olan İstanbul Maker Faire’de Caner Yavaş ve orkestrası, Trio Sonic ve Arda Yıldırım canlı performanslarıyla katılımcılara benzersiz müzik ziyafeti yaşatacak. Pet05 street projects ise sokak sanatının önemli bir parçası olan Graffiti performansıyla ziyaretçilerle buluşturacak. 7’den 77’ye herkese hitap eden etkinlikte herkes hem Kendin Yap kültürünü yakından tanıyacak hem de doyasıya eğlenecek.

İstanbul Maker Faire etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek misterseniz istanbul.makerfaire.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor