Türk İş Dünyası Yeni İşbirlikleri İçin Brezilya’ya Gidiyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Brezilya İş Konseyi, Brezilya’nın önde gelen kamu ve özel kurum temsilcileri ve iş adamlarıyla yatırım ve işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere Sao Paulo’ya gidiyor. Detaylar haberimizde..

İhracatta yeni pazarlara yönelen Türkiyeli iş adamları rotayı Brezilya’ya çevirdi. Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Brezilya İş Konseyi, Brezilya’nın önde gelen kamu ve özel kurum temsilcileri ve iş adamlarıyla yatırım ve işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere Sao Paulo’ya gidiyor. Konsey Başkanı Demir Şarman, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında 7. sırada yer alan Brezilya’da 200 milyar dolarlık yatırım fırsatı olduğuna dikkat çekiyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Brezilya İş Konseyi ve FIESP (Sao Paulo Eyaleti Sanayiciler Federasyonu) işbirliğiyle düzenlenecek Türkiye-Brezilya İş Konseyi Ortak Yıllık Konferansı’na katılmak üzere Brezilya’ya gidiyor. 9 Kasım’da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilecek olan konferansa hem Brezilya hem de Türk iş dünyasından yoğun katılım bekleniyor. Konferansta, Türkiye-Brezilya arasındaki arasındaki karşılıklı iş ve yatırım fırsatları değerlendirilecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Demir Şarman, “Brezilya, aramızda uzak olarak nitelendirilebilecek mesafeye rağmen çok değerli bir iş ortağı olarak Türk ihracatına yeni bir ivme katacak ülkelerden biri. Özellikle turizm, inşaat ve yapı malzemeleri olmak üzere otomotivden gıdaya pek çok sektörde Türk iş dünyası için büyük fırsatlar sağlayan Brezilya, dünyanın da en büyük 7. ekonomisi olarak dikkat çekiyor. Türkiye ile Brezilya arasındaki ticaret, Brezilya lehine seyrediyor. Brezilya'nın Türkiye'ye ihracatı 2016 yılında 1.78 milyar dolar iken, Türkiye'nin Brezilya’ya ihracatı sadece 334 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Bu durumu Türkiye lehine de çevirmek ve aramızdaki uzaklığı daha yakın kılmak adına karşılıklı görüşmeler yapacağız. Yeni pazarlara açılmak ve küresel rekabette daha çok söz sahibi olmak isteyen bu iki ülkenin işbirliği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum.”

Türkiye-Brezilya İş Konseyi Ortak Yıllık Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.deik.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.512 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Uluslararası, İş Dünyası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor