Case Campus 2017 Sonbaharında 500 Üniversiteli İle Buluştu

Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Derneği tarafından uygulanan genç girişimcilik programı CaseCampus, Sonbahar 2017’de Ankara, İzmir ve Eskişehir’de girişimciliğe ilgi duyan en meraklı öğrencileri, en donanımlı hocalar ve en güncel girişimcilik içerikleriyle buluşturdu. Detaylar haberimizde..

Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Derneği tarafından uygulanan genç girişimcilik programı CaseCampus, Sonbahar 2017’de Ankara, İzmir ve Eskişehir’de girişimciliğe ilgi duyan en meraklı öğrencileri, en donanımlı hocalar ve en güncel girişimcilik içerikleriyle buluşturdu. Girişimciliği gençler için bir kariyer yolu olarak sunarak gençleri bu yönde donatmayı hedefleyen CaseCampus, Sonbahar döneminde yaklaşık 500 üniversite öğrencisi ile buluştu.

Gençleri girişimci olma yolunda destekleyerek ülke ekonomisi için ürettikleri değeri artırmalarını hedefleyen bir girişimcilik öğrenim programı olan CaseCampus, Sonbahar Dönemi’nde Ankara, İzmir ve Eskişehir’deki girişimcilik ekosistemini hareketlendirme ve girişimci olmak isteyen potansiyeli yüksek gençleri cesaretlendirme hedefiyle yola çıktı. Bu doğrultuda ilk ayağı 4 Kasım’da Ankara’da gerçekleşen etkinliğin ikinci ayağı 18 Kasım’da İzmir’de İzmi Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde ve son ayağı da 16 Aralık’ta Eskişehir’de gerçekleşti. Üniversiteli gençler; girişimcilik vakaları aracılığıyla, girişimcilerle tanışma ve hikayelerini, başarılarını ve başarısızlıklarını ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu. 

Ankara, İzmir, Eskişehir ve çevresindeki şehirlerde öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ücretsiz olarak sunulan etkinliklere öğrenciler, casecampus.org’da yer alan davet formunu doldurarak katıldı. Buluşmalar girişimcilik konusunda etkin olarak çalışan öğrenci topluluk ve kulüpleri işbirliğiyle gerçekleşti.  

Tüm bölümlerden öğrencileri kabul eden CaseCampus Roadshow dahilinde katılımcılar, girişimci ve yatırımcıların yer aldığı paneller, başarılı Türk girişimcilerinin vaka çalışmaları ve ödüllü fikir geliştirme yarışmalarıyla girişimci düşünme yapısını deneyimleme fırsatı yakaladılar. Uğradığı şehirlerde girişimciliğe hevesli yaklaşık 200’er gence ulaşarak bölgesel anlamda çarpan etkisi yaratmayı amaçlayan programa yine Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden girişimcilik akademisyenlerinin yer aldığı CaseCampus Danışma Kurulu önderlik ediyor.

CaseCampus Etkinliklerinde Neler Oldu?

Etkinlikler İstanbul girişimcilik ekosisteminin girişimci, yatırımcı ve destek kurumlarından önemli oyuncuların katıldığı panellerle başladı. Panellere yatırımcılar Numan Numan (212), Burak Çendek (Revo Capital) ve Ömer Faruk Akarca (Galata Business Angels), ve; girişimciler; Nozeka’dan Görkem Öğüt, App Samurai’dan Şeyhmus Ölker, Chef Seasons’tan Burak Hucuptan, Gara Guzu’dan Ataç Besi, Apps’ten Erdem Lafcı ve BKM’den Emirhan Çelikbilek ile Originn İzmir’den Esra Gönen katıldı. 

Panellere kendisi de bir CaseCampus mezunu olan ve Appstore Türkiye’de 2017 yılının en çok indirilen oyunu “A Word”u geliştiren Apps şirketinin kurucusu Erdem Lafcı da katılarak kendisi gibi üniversitede girişimini kurmaya çalışan girişimci adayı katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Lafcı, CaseCampus’ün bu yolda kendisine sağladığı içerik, mentorluk ve network fırsatlarıyla programın  girişimcilik hayatında yarattığı olumlu etkiden bahsetti. CaseCampus şu ana kadar 300’ün üzerinde mezun verdi ve mezunların 45’i Erdem gibi kendi şirketlerini kurdu.

Vaka çalışması sonrasında takımlar halinde ödüllü “İş Fikri Geliştirme Yarışması”na başlayan katılımcılar, iş fikirlerini jüri üyelerine sundu ve birinci gelen takım Reeder tabletlerin sahibi oldu. 

CaseCampus Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isterseniz www.casecampus.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor