KOSGEB’in Stratejik Ürün Destek Programı Yeniden Düzenlendi

Yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 5 milyon liraya kadar verilecek olan desteğe ilişkin Stratejik Ürün Destek Programı'nda yeniden düzenlemeler yapıldı. Detaylar haberimizde..

Yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 5 milyon liraya kadar verilecek olan desteğe ilişkin Stratejik Ürün Destek Programı'nda yeniden düzenlemeler yapıldı.

Stratejik Ürün Destek Programı'nda, daha önce KOBİ’ler yalnızca büyük işletmeler ile iş birliği yapabilirken yeni düzenleme ile paydaşlarla da  (kamu kurum/kuruluşu, meslek kuruluşu ile çalışan sayısı ya da mali bilanço / net satış hasılatı başvuru sahibi işletmeden büyük işletmeler) iş birliği yaparak proje sunabilecekler.

Stratejik Ürün Destek Programı uygulama esaslarında, daha önce 

“işletme, bu programa münferiden ya da büyük işletme ile iş birliği yaparak başvurabilir. Büyük işletme ile iş birliği yapıldığı durumlarda birden fazla işletme projeye ortak olabilir”

şeklindeki madde ;

“İşletme, bu programa münferiden, paydaş (kamu kurum/kuruluşu, meslek kuruluşu ile çalışan sayısı ya da mali bilanço / net satış hasılatı başvuru sahibi işletmeden büyük işletmeler) ya da büyük işletme ile iş birliği yaparak başvurabilir. Paydaş ya da büyük işletme ile iş birliği yapıldığı durumlarda birden fazla işletme projeye ortak olabilir”

şeklinde yeniden düzenlendi.

Programa başvuracak projelere, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70'i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olmak üzere yüzde 100 destek sağlanacak.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.961 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor