Firmalara Hızlı Web Sitesi İmkanı Sunan Yerli Platform: Rehber!

Web sitesi olmayan firmalara üye olunur olunmaz otomatik olarak web sitesi oluşturan yazılım girişimi Rehber.com.tr 2009 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Web sitesi olmayan firmalara üye olunur olunmaz otomatik olarak web sitesi oluşturan yazılım girişimi Rehber.com.tr, 2009 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. Firma sahibinin Web sitesi oluşturması için teknik bir bilgiye sahip olmasına gerek yok. Oluşturulan web sitesi son derece sade ve kullanımı kolay bir yönetim paneline sahip. Ayrıca her menünün yanında nasıl yapıldığını anlatan yardım videoları bulunuyor. 

Oluşturulan web sitesi tüm cihazlarla uyumlu mobil yapıda, responsive tasarıma sahip ve teknik seo kriterlerine sahip. Web sitesinde bir firmanın ihtiyaç duyabileceği tüm modüller bulunuyor. Ayarlar, haberler, ürünler, hizmetler, resimler, videolar, bayilikler gibi. 

Firma web sitesinde istediği kadar ürün ekleyebiliyor, ayrıca bu ürünlere fiyat girip eft veya havale yoluyla sipariş alabiliyıor. Bunun yanısıra eklediği ürünü başka pazar yerlerinde de satıyorsa oranın satın al linkini de siteye ekleyebiliyor. Firmanın eklemiş olduğu ürüne sipariş gelmesi halinde firma sahibinin cep telefonuna sms ve mail adresine de “siparişiniz var” şeklinde hatırlatma maili gönderiliyor. 

Sitede Google haritaların ücretli versiyonu kullanılmakta olup firma kendisini haritaya ekleyebiliyor.  Eklenen bu harita firma web sitesinin iletişim kısmında gözüküyor ve ziyaretçi sayfayı ziyaret ettiğinde yol tarifi al düğmesine bastığında cep telefonundaki varsayılan navigasyon programı ile otomatik rota oluşturabiliyor. 

Firma sahibi web sitesini kendi domaini ile kullanabiliyor. Tek yapılması gereken dns adresini rehber.com.tr dns’lerine yönlendirmek. Eğer istenilen domain alınabilecek durumda ise talep edilmesi halinde rehber.com.tr tarafından alınıp gerekli kurulum yapılıyor. 

Yönetim panelinde 8 tane farklı tema bulunuyor. Firma sahibi bu temalardan istediğini seçip yayına alabiliyor. Tema seçişlerinde veri kaybı yaşanmıyor. 

Firmanın web sitesi kendi ssd hardisklere sahip sunucularda barındırılmakta olup her türlü yedekleme ve bakımlar rehber.com.tr tarafından yapılıyor. Yani firma güvenlik endişesi taşımıyor. 

Firmalar web sitesi üzerinden verdiği siparişlerinin ödemesini iyzico ödeme alt yapısı ile kredi kartları kullanarak ödeyebiliyor. Üstelik 15 gün içerisinde koşulsuz iade edebilme hakkı bulunuyor. 

Rehber.com.tr'ye eklenen firmaların gerçek firma olması önem taşımıyor. Onun için yönetim panelinden firmalar vergi levhalarının fotoğrafını eklediklerinde ana sayfalarında güvenli firma şeklinde kokart ekleniyor. Bu sayfalarını ziyaret eden kullanıcılara güven veriyor. Ayrıca firmanın girmesi gereken bilgiler 100 üzerinden puanlanmış olup kalitemetre şeklinde oyunlaştırılmış. Yani firma bilgilerini girerken yan tarafta çıkan derece ile puanları yükselmekte. Bu puanlar ayrıca ana sayfa üzerinde yapılan listelemede kullanılıyor. 

Rehber.com.tr ile oluşturulan sitelerde ziyaretçi etkileşimine önem veriliyor. Ziyaretçi ziyaret ettiği siteye 5 yıldız üzerinden puan verebiliyor, böylece beğenip beğenmediğini ifade edebiliyor. Bu puanlar ve beğeniler otomatik olarak hesaplanıp ortalaması gösteriliyor. Ayrıca sitenin kaç kişi tarafından ziyaret edilip edilmediği gösteriliyor. 

Rehber.com.tr ile oluşturulan web sitesinde çok gelişmiş ayarlar sayfası var. Firma bilgileri, sosyal medya hesapları, seo ayarları, Google analitik ve webmaster tools ayarı, görsel ayarlar, tema ayarları bulunuyor. Kullanıcılar görsel ayarlar kısmından sitenin yazılarını, açılan renk kartelası ile istediği renge tıklayarak görsel ayarlarını yapabiliyor. Eğer yaptıklarından pişman olursa varsayılan ayarları geri yükle seçeneği ile ilk günkü haline getirebiliyor. 

Rehber ile oluşturulan web sitesinde sürükle bırak özelliğinde menü bulunuyor. Bu sayede menülerin yerleri kolayca değiştirilebiliyor. Ayrıca hangi menünün ana sayfada gözüküp gözükmeyeceği, gözükecekse kaç adet gözükeceği panelden ayarlanabiliyor. 

Firma sahipleri sitelerine istedikleri kadar sayfa oluşturabiliyorlar. Firma sahiplerinin kullanmış oldukları otomasyonlar varsa buradan alacakları xml dosyası ile binlerce ürünü bir tuşla web sitelerine ekleyebiliyorlar. 

Firmalara otomatik olarak web sitesi oluşturan yazılım girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.rehber.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.989 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Hizmet Sektörleri, KOBİ, Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor