Nitelikli Elaman Sorunu Bu Yarışma İle Çözülecek

Türkiye’deki ‘nitelikli eleman’ sorununa çözüm bulunması amacıyla hayata geçirilen Maktek 1. Altın Pergel Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması'nda başvurular devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’deki ‘nitelikli eleman’ sorununa çözüm bulunması amacıyla hayata geçirilen Maktek 1. Altın Pergel Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması'nda başvurular devam ediyor.

Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Tezmaksan Eğitim Üssü Derneği’nin ortak çalışması olarak düzenlenen ‘MAKTEK 1. Altın Pergel Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım’ yarışmasında başvurular 16 Mart’ta son bulacak. Türkiye’deki meslek liselerindeki 10.11 ve 12. sınıf öğrencilerine açık olan yarışma, Türkiye’deki nitelikli eleman sorununa çare olacak. yarışmanın sonuçları ise MAKTEK Avrasya 20118 Fuarı’nda açıklanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, yarışmanın Türkiye’ye ve sektöre büyük katlılar sağlayacağının altını çizdi.

Amaç Öğrencilerin Birikim Kazanması

Sanayide alınan en büyük şikayetin ‘meslek lisesi öğrencilerin sanayinin isteklerine uygun olmaması’ olduğunu söyleyen Aydoğdu şu bilgileri verdi: “Biz bu soruna bir nebze çare olabilmek için okullarımızın araştırma geliştirme öğrenme becerilerini geliştirmek ve tasarım konusunda deneyim sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yarışmada amaç kazanmak değil, anlaşma yaptığımız sponsorların finale kalan 10 okula ücretsiz olarak vereceği iş istasyonu, üç boyutlu katı modelleme programı ve eğitimi ve en önemlisi 6 ay boyunca sürecek mentörlük desteği ile gelişimlerini tamamlamaktır. Dolayısıyla öğretmenlerin liderliği ile oluşacak gruplarda onların desteği ve yönlendirmesi çok büyük önem taşıyor. Yarışma süresince TİAD ve Tezmaksan Akademi de öğretmenlerimizin gerekli gördüğü konularda yine eğitim verecek olup, her konuda destek vermeye hazır olacaktır.”

MAKTEK 1. Altın Pergel Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması hakkında daha detaylı edinmek isterseniz www.altinpergelyarismasi.com web adresini ziyaret edebilir, veya buradaki haberimizi inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor