Beş Firma İş Birliği Yaparak Kocaeli’ne Marka Kazandırdı!

Kocaeli’nde faaliyet gösteren beş işletme bir araya gelerek, İş Birliği - Güç Birliği Destek Programı kapsamında TURKWİN PVC Pencere ve Kapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketini kurarak ortak sorunlarına çözüm ürettiler ve ortak üretime başladılar. Detaylar haberimizde..

Kocaeli’nde faaliyet gösteren beş işletme bir araya gelerek, İş Birliği - Güç Birliği Destek Programı kapsamında TURKWİN PVC Pencere ve Kapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketini kurarak ortak sorunlarına çözüm ürettiler ve ortak üretime başladılar.

İş Birliği - Güç Birliği Destek Programı kapsamında Kocaeli ilinde faaliyet gösteren, HSM Yapı, TETRA Bilişim Özel Eğitim Sağlık Medikal Bilgisayar Ltd. Şti, Bayrakpen PVC ve Dış Cephe Sistemleri, Çınar pen ve Aşa İnşaat Taahüt işletmeleri güçlerini birleştirdiler.

Projenin başlangıcından bitişine kadar olan sürecin İşletme Yetkilisi Alpaslan Kotan söz konusu işbiriliği ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Turkwin bir hayalle başladı. Beş firma hep bu hayali kuruyorduk ve günümüzün ticari şartları bizleri her geçen gün bu hayali gerçekleştirmeye daha da çok yakınlaştırdı. Bir yıl öncesine kadar ihtiyacımız olan malzememizi hep başka fabrikalardan alıyorduk. Özellikle Kocaeli’nde doğrama sektöründeki hizmet veren fabrikaların hizmet konusunda yetersiz kalmaları, bu hayalimizi gerçekleştirmemizde çok önemli rol oynadı.  Bizler, yıllardır aynı bölgede hizmet vermiş beş firma olarak; yıllar boyunca birbirimize olan sağlam dostluğumuzun vermiş olduğu güvenle bu hayalin adımlarını atmış olduk. Birbirimize olan bu güven bizim hızlı kararlar alıp uygulamamızı sağlamış oldu. İlk başlarda KOSGEB’in bize bu desteği vereceğinden pek emin değildik, ta ki KOSGEB’le ilk kontağı kurana kadar.

KOSGEB’in teşvik ve desteklerini katılmış olduğumuz bir toplantıda öğrendik. Bize yapılan sunumda gayet güzel bir teşvik kullanabileceğimizin yolunu öğrenmiş olduk.  O hafta o dönemki KOSGEB Müdürümüz Sn. Atacan YÜCELEN’den randevu alıp ziyaret ettik. Sağ olsun o da sözlü olarak anlattığımız projemizi oldukça olumlu karşıladı ve hemen KOSGEB’e kayıt işlemlerini başlatmış olduk. Şimdiki KOSGEB Müdürümüz Sn. İbrahim USTAÖMER ise bizim o zamanki KOBİ uzmanımızdı. Buradan kendisine çok çok teşekkür ederiz. Bize bu yolda sisteme nasıl adapte olmamız gerekir, bu yolda sistemin vermiş olduğu kriterlerin dışına nasıl çıkmamamız gerektiği noktalarında bize bir yol gösterici oldu. Artık KOSGEB’e çok güven duymaya başlamıştık. İlk olarak yapacağımız işin projesini yazdık, çok zorlu uzun bir süreçti.

Markamız olan Turkwin Pvc Pencere ve Kapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketini resmi olarak 2017 Mart ayında kurduktan sonra siparişini vermiş olduğumuz kaban marka CNC parkurumuzu 2500 metrekare yerimize kurulum işlemlerimizi başlattık ve aynı süreç içinde birçok bayi görüşmeleri gerçekleştirdik. Kocaeli’ndeki en iyi kadroyu kurduğumuza inanıyorum. Mayıs ayında ilk üretimimize başladık. Şu anda 120 bayi ağına sahibiz. Bu başarıdaki en önemli faktör Turkwin güvencesiyle ve Egepen deceuninck marka profil ve baştan tırnağa kadar ürünlerimizde orijinal deceuninck aksesuarlarımız, 1.2 destek sacımız, muazzam işçiliğimizdir. Çok şükür bayi ağımız her geçen gün artarak devam ediyor inanıyorum ki biz bu kaliteden ödün vermediğimiz sürece Turkwin markası Türkiye ve dünyada önemli bir pazara sahip olacaktır.

Bizler aynı sektörde küçük işletmeleri olan beş firmaydık bir araya gelerek İş Birliği - Güç Birliği Destek Programı’ndan faydalandık. Ortak sorunlarımıza çözüm bulduk. Bu sayede Kocaeli KOSGEB hem ülkemize hem Kocaeli’ne oldukça faydalı birçok marka kazandırmış oldu.

Son olarak bize bu markaları kurmamızda yardımcı olan başta o dönemki Kocaeli KOSGEB müdürümüz Sn. Atacan Yücelen ve şimdiki müdürümüz Sn. İbrahim Ustaömer’e ve tüm müdürlük çalışanlarına bize bu süreçte destek olan eşimize, dostumuza arkadaşlarımıza bayilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor