Girişim Hareketi, 2020 Vizyonunu Girişim Forumu’nda Paylaştı

İstanbul Girişim Forumu, “izleyici değil katılımcı” teması ile İTÜ Arı Teknokent’te yüksek katılım ve enerji ile gerçekleşti. Forum’da Girişim Hareketi’nin 2020 vizyonu İstanbul Merkezli 20 ülkede, 200 şube ve 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bir oluşum olarak paylaşıldı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Girişim Forumu, “izleyici değil katılımcı” teması ile İTÜ Arı Teknokent’te yüksek katılım ve enerji ile gerçekleşti. Forum’da Girişim Hareketi’nin 2020 vizyonu İstanbul Merkezli 20 ülkede, 200 şube ve 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bir oluşum olarak paylaşıldı.

İstanbul Girişim Forumu, katılımcıların verimli bir tanışma ile başlamaları için Speed Networking Hızlı Tanışma seansı ile başladı. Bu oturumu takiben, girişimcilerin en çok bilgi ve deneyime ihtiyaç duyduğu konulardan iş modeli, tasarım odaklı düşünme, gelir modelleri, yasal süreçle ve blockchain’in konuşulduğu ve girişimcilerin sorularının cevaplandığı yuvarlak masa oturumu ile devam etti.

Forum programı içerisine Girişimciliğin Dünü, Bugünü ve Geleceği değerlendirilirken, Mentorluk Metodları ve Girişimciler için Yatırım ve Finansman Fırsatları melek yatırımcı, devlet destekleri ve kitlesel fonlama yönüyle ele alındı. Etkinliğin sonunda, girişimcilerin yapmış olduğu iş fikri ve proje sunuşları ile tamamlandı.

İstanbul Girişim Forumu Başkanı ve Girişim Hareketi İstanbul Lider Direktörü Hasibe Bağ, katılımcıların gün boyu konuşmacılar ile iletişimde olabilecekleri ve programda aktif rol alabilecekleri bir konsept hazırladıklarını ve geri dönüşlerin oldukça olumlu yönde olduğunu paylaştı. Geçen yılın Eylül ayından bu yılın Mayıs ayına kadar şehrin 11 farklı noktasında girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak, bilgi ve deneyim paylaşmak üzere gelişim ortamı sağlamak adına 52 etkinlik gerçekleştirdiklerini ve 700 katılımcıya ulaştıklarını belirtti. Forum vesilesi ile İnovaTim, TOBB İstanbul Girişimci Kulüpler Platformu, Bir Konu Bir Konuk ile iş birliği yapmaya başladıklarını ve bu ilişkileri geliştirerek gençlerle daha fazla iletişimde etkinlikler gerçekleştireceklerini belirtti. Gelecek döneme yoğun bir hazırlık içerisinde olduklarını da belirten Hasibe Bağ, girişime liderlik etmek isteyen gençleri Girişim Hareketi’ne beklediklerini belirtti.

Girişim Hareketi Program Koordinatörü İsmail Haznedar ise etkinlikte organizasyonun 2020 vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Bu sene itibariyle Türkiye’de 5 şehire ulaşan Girişim Hareketi’nin İstanbul merkez olacak şekilde bölgede büyütmeyi hedeflediklerini ve 2020’de bölgede 20 ülke, 200 şube ve 20.000 üyeye ulaşmak üzere çalıştıklarını ve bu kapsamda Girişim Hareketi’ni şehirlerinde başlatmak isteyen girişimlere açık olduklarını paylaştı.

Girişim Hareketi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimhareketi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor