Yerli Helikopter Motorunda İlk Ateşleme Başarıyla Gerçekleşti!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yerli motor projesinin en önemli kısmı olan çekirdek motorun imalatının tamamlandığını ve ilk ateşlemenin gerçekleştirildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde..

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yerli motor projesinin en önemli kısmı olan çekirdek motorun imalatının tamamlandığını ve ilk ateşlemenin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Özgün Helikopterimiz T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi.

Yerli Motorlar İHA'larda da Kullanılacak

BAYKAR Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ilk ateşlemenin başarıyla tamamlanmasının ardından milli türbin motorumuzun stratejik sınıftaki İHA'ları da uçuracağını twitter hesabından yaptığı şu paylaşım ile açıkladı.

TEI tarafından geliştirilen Milli türbin motorumuz aynı zamanda ileride stratejik sınıftaki IHA'larımızı uçuracak. Türkiye'nin ilk Milli turboşaft motoru hayırlı uğurlu olsun. Adım adım; Havacılıkta yeniden diriliş. Semalarımızda kuşlar gibi Tümüyle bağımsız ve özgür!

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor