TTGV, ‘‘Dijital Sağlık" Temasıyla Ideathon Etkinliği Düzenliyor

TTGV, sağlık sektörü ve teknolojileri pazarında fark yaratan yenilikler ve çözümler için 11 Ağustos Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü’nde ‘Dijital Sağlık’ temasında bir gün sürecek Ideathon etkinliği gerçekleştirecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV),  2018 yılında HİT Yatırım Programı ile başlattığı sağlık sektörü odağındaki faaliyetlere Ideathon etkinliği ile devam ediyor.

TTGV, sağlık sektörü ve teknolojileri pazarında fark yaratan yenilikler ve çözümler için  11 Ağustos Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü’nde  ‘Dijital Sağlık’ temasında bir gün sürecek Ideathon etkinliği gerçekleştirecek.

Gerçekleşecek Ideathon ile amaç “Dijital Sağlık” konu başlığında ihtiyaç olarak karşılığı doğrulanmış özgün yenilikçi çözümlerin oluşmasını tetiklemek ve ekosistemdeki yeni sağlık girişimlerinin filizlenmesi için bir kaynak oluşturulmasına olanak sağlanacak 

Ideathon etkinliğinde sağlık sektöründen katılımcılar yaşadıkları ya da gözlemledikleri problemleri/ ihtiyaçları ortaya koyarken girişim geliştiriciler ise fikrin nasıl bir girişim olacağını simüle etmeye çalışacaklar.

Bu sayede daha ilk günden gerçek anlamda pazarda karşılığı bulunacak ticari ürün fikirlerinin girişimciler tarafından ortaya konulması hedeflenmektedir.

Ideathon’da sağlık sektörü profesyonelleri ile birlikte, yine sağlık sektöründeki ihtiyacı ya da problemi anlamış fakat bunu işe dönüştürememiş uzman, profesyonellerin yanı sıra girişim kurma heyecanına sahip, gelişime açık girişimcilerle aynı ortamda bir gün süre ile birlikte çalışmalarının sağlanması öngörülüyor.

Uzun vadede Ideathon ve benzeri etkinliklerde oluşturulan fikirleri HİT Yatırım Programı'nda desteklemek isteyen TTGV yeni yatırım fırsatlarını daha erken aşamada etkileyerek, yönlendirme fırsatını sunmayı hedeflemekte.

Unutmayın,  Ideathon etkinliği 11 Ağustos Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü’nde gerçekleştirecek.

Ideathon etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ideathon.ttgv.org.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi sağlık sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.562 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Etkinlik, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor