Türkiye'nin Yerli Üretim Logosu Belli Oldu!

Yerli ürünlerin etiketlerinde yer alacak olan yerli üretim logosu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı'nda tanıtıldı. Detaylar haberimizde..

Yerli ürünlerin etiketlerinde yer alacak olan yerli üretim logosu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı'nda tanıtıldı.

Artık yerli ürünlerin etiketlerinin üzerinde yer olacak logolar belli oldu. Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle üretim yeri Türkiye olan mallar için Ticaret Bakanlığınca tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretin kullanılması öngörüldü.

Ürünün fiyatının uygulanmaya başladığı tarih de yazacak. Böylece tüketici etiketin ne zaman değiştirildiğini bilecek. Değişiklik ile yerli ürün kullanımının teşvik edilmesi ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amaçlanıyor.

1296 Ürün İçin Haksız Fiyat Artışı Tespit Edildi

"Genelde tüketicinin raflardaki ürünlerle ilgili şikayetlerini aldık. Bunun üzerine etiketlerde yeni dönem başlattık" diyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kamuoyunu meşgul eden haksız fiyat artışları ve stokçularla ilgili de açıklamalarda bulundu: "41 bin 821 ürün denetlendi dün itibariyle. Bin 296 ürün için haksız fiyat artışı tespit ettik. 680 ürününün fiyat etiketinde mevzuata aykırılık bulundu. Gramajda oynamalar falan. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya yetkilerimiz ölçüsünde devam ediyoruz. Ayrıca stokçularla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber stok kontrolleri üzerinde de çalışıyoruz. Onlara da anında cezalarını kesiyoruz"

Türkiye'de İstihdam Yapan Yabancı Firmaların Türkiye'de Ürettikleri Ürünlerde Yerlidir

"Türkiye'de istihdam yapan yabancı firmaların Türkiye'de üretilen ürünleri de yerlidir" açıklamasında bulunan Pekcan, şöyle devam etti: "Onların da bizim Türkiye'deki alın terimizin payı vardır. Onlar da aynı yerli logoyu kullanacaktır. Onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz."

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor