Girişimler Big Bang 2018’de Yatırım ve Ödüllerle Buluşuyor!

Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü üniversitelere bağlı kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in dünyada girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’a sayılı günler kaldı. Detaylar haberimizde..

Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü üniversitelere bağlı kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in dünyada girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’a sayılı günler kaldı. Türkiye’nin en iyi girişimcileri 29 Kasım’da Uniq İstanbul’da ‘odak’ temasıyla yatırımcı ve kurumsal şirketlerle buluşacak.

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ve Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği ‘Big Bang Start-up Challenge’a sayılı günler kaldı. 29 Kasım 2018 Perşembe günü Uniq İstanbul’da düzenlenecek olan etkinliğin bu yılki teması ‘odak’ olacak. Girişimcilik ekosisteminin ‘odak’noktası Big Bang Start-up Challenge’da, bu yıl yedinci kez birbirinden iddialı girişimciler yatırımcı ve kurumsal şirketlerin karşısına çıkacak.

Etkinlik hakkında konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Her yıl olduğu bu yıl da Türkiye’nin en iyi girişimci adayları Big Bang sahnesinde yerlerini alacak. Geçen yıl Big Bang’de girişimcilere, 17 milyon TL’yi aşan bir kaynak ulaştırmıştık. Yeni paydaşlarımız ve büyüyen girişimcilik ekosistemi ile yine büyük bir kaynağı girişimcilerle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Binlerce Girişimci Başvurdu!

Başvuru sayısının her yıl katlanarak artığı İTÜ Çekirdek’e bu yıl da binlerce girişimci başvuruda bulundu. Başvurular sonunda 1.200’den fazla girişimci İTÜ Çekirdek’e kabul edildi. İTÜ Çekirdek; girişimcilere açık ofis, mini MBA/girişimcilik eğitimi, satış koçluğu, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkânı, laboratuvar sarf malzemeleri desteğinin yanı sıra aralarında alanında uzman iş dünyası ve akademiden 300’ü aşkın gönüllü mentor desteği de sağlıyor. Ayrıca, yatırım arayan girişimcileri, melek yatırımcı, melek yatırım ağları ve risk sermayesi şirketlerinden oluşan yatırımcı gruplarıyla tanıştıran İTÜ Çekirdek, projenin niteliğine göre ilgi duyabilecek sermaye sahipleri ve sanayicilerle de bir araya getiriyor.

Girişimcilerin Toplam Değerlemesi 455 Milyon TL’yi Geçti!

Bugüne kadar ülke genelinde 1.797 girişime ve 4.233 girişimciye destek verdiklerinin altını çizen Tunçalp, “Şimdiye kadar 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerimizin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi geçti. İTÜ Çekirdek olarak Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank, Allianz, Anadolu Sigorta, 3M, Anadolu Efes’in de aralarında bulunduğu 40’ı aşkın paydaşımız bulunuyor. Paydaşlarımızla bir araya gelerek, Big Bang’de geleceğe odaklanan başarılı girişimcileri destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Big Bang Start-up Challenge etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bigbang.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor