Mültecilerin Sorunları İçin Teknolojiden Faydalanmalıyız!

Maya Vakfı bu yıl ‘Barışın Sürdürülmesi ve Herkes için Gelişim ve Kalkınma’ temasıyla dokuzuncusu düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’nde, ‘Teknoloji: Mülteciler İçin Bir Gelecek Kurmak’ isimli bir panel düzenledi. Detaylar haberimizde..

Maya Vakfı bu yıl ‘Barışın Sürdürülmesi ve Herkes için Gelişim ve Kalkınma’ temasıyla dokuzuncusu düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’nde, ‘Teknoloji: Mülteciler İçin Bir Gelecek Kurmak’ isimli bir panel düzenledi.

Maya Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Teknoloji: Mülteciler İçin Bir Gelecek Kurmak’ isimli panelde, teknolojide yaşanan gelişmelerin insanlığa sağladığı hizmetlerin yanı sıra mültecilerin ev sahibi ülkeye uyum sağlayabilmeleri ve yaşamlarını kolaylaştırmak için yarattığı olanaklar da ele alındı.

Teknoloji ile Mültecilerin Yaşamını Kolaylaştırmak Mümkün

Panelin açılış konuşmasını yapan Maya Vakfı Kurucu Başkanı Esra Özsüer, zorla yerinden edilmiş insanların sağlık, eğitim, barınma, iş bulma gibi sorunlarla başa çıkmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Mültecilerin yaşadıkları bu zor koşullarını nasıl hafifletiriz diye yıllardır tartışıyoruz. Mültecilerin karşı karşıya olduğu sorunları hafifletmek için teknolojinin itici gücünden de yararlanabiliriz. Teknoloji, insanları birbirine bağladığı gibi mültecilerin ihtiyaç duydukları bilgiyi kolaylıkla aktarmak için de yararlıdır. Bugün baktığımızda akıllı telefonlar üzerinden varmak istediğiniz yerin rotasından, konut bulma, diller arası çeviri, iş bulma, sağlık ve eğitim gibi pek çok konuda mültecilere yardımcı olmak için teknolojik çözümler ortaya çıkıyor. Teknoloji aynı zamanda STK’lar arasındaki iş birliğini geliştiriyor, boşlukların olduğu yerlerde çözümler sunuyor. Bugün, insan odaklı, bireyi ve toplulukları güçlendiren teknolojik tasarımların en iyi uygulamalarını bir araya getirme şansına sahibiz.” şeklinde konuştu.

“Umudu Yeniden Oluşturmalıyız”

Özsüer sözlerini, “Mültecilere bir umut sunmazsak insanlığımızı tamamen kaybederiz. Bu adaletsizliği gidermek için hep beraber hareket etmeliyiz. İnsani yardımlar sadece insanların kurtulması için değildir; aynı zamanda umudu yeniden oluşturmak ve ekonomik endişelerden uzak, özsaygılarını yeniden kazanmalarını sağlamak içindir” diye tamamladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Sn. Mehmet Fatih Kacır’ın onur konuğu olarak yer aldığı, konuşmacıları arasında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, AID:Tech AB Büyüme Direktörü Danny Curan, Robotel Türkiye-Tasarımcı, Sosyal Girişimci, Promaker, Zeynep Karagöz, Panasonic Ürün Stratejisi ve İnovasyon Direktörü Hakan Köstepen, NaTakallam İnsan Kaynakları Yetkilisi Lydia Bassaly, HP Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Hükümet İlişkileri Öncüsü Dr. Markus Schwertel’in bulunduğu panelin moderatörlüğünü ise Thomson Reuters Vakfı Orta Doğu Raportörü Heba Kanso üstlendi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.612 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor