Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması Yayında!

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında daha fazla kadına ulaşmak ve teknoloji kullanım penetrasyonunu artırmak amacıyla bir mobil uygulama geliştirildi. Detaylar haberimizde..

3 yıl önce Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında daha fazla kadına ulaşmak ve teknoloji kullanım penetrasyonunu artırmak amacıyla bir mobil uygulama geliştirildi. 

“Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında bugüne kadar sınıfiçi eğitimlerle 20 ilde 26 binden fazla kadına ulaşan Türkiye Vodafone Vakfı, bu eğitimleri dijital dünyaya aktararak 81 ildeki Halk Eğitimi Merkezi (HEM) üyesi kadın girişimcilere ulaşmayı hedefliyor.

Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Murat Aşım, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel ve Girişimcilikte Önce Kadın Proje Katılımcısı Enhar Doğan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Enhar Doğan: "Artık, Kapısını Kendi Anahtarım ile Açtığım Bir Atölyem Var"

Proje katılımcısı ve geçen yılın Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması Birincisi Enhar Doğan ise şöyle konuştu: “50 yaşındayım. Ev hanımıyım. Aynı zamanda, deri çanta ve cüzdan üretiyorum. Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra evlendim. İki çocuk sahibi oldum. Kendimi aileme adadığım için çalışma fırsatım olmadı. Bundan 3 yıl önce eşimde gelişen böbrek yetmezliği ve sonrasında başlayan zorlu organ nakli maratonu beni ailemize destek olabilmek amacıyla çantalarıma yönlendirdi. Bu zor dönemde Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesine dahil oldum. Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda birinci seçildim. Kazandığım cansuyu sermayesi ile kendi atölyemi açtım. Artık, kapısını kendi anahtarım ile açtığım bir atölyem var. Bu projeyle karşılaştığımdan beri hem daha geniş bir kitleye ulaşabiliyor, hem de işimde daha emin adımlar atabiliyorum. Şimdi de Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması ile ürünlerimi siteye artık daha kolay ve hızlı yükleyebileceğim. Girişimcilikte Önce Kadın projesi, çalışmak ve üretmek için çabalayan kadınlara yönelik harika bir fırsat. Bu anlamlı projede emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.”

2 Yılda 26 Binden Fazla Kadına Ulaşıldı

Kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırma hedefiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile 2 yılda 20 ilde 26 binden fazla kadına Halk Eğitimi Merkezleri’nde teknoloji ve girişimcilik üzerine eğitimler verilerek yaklaşık 43 milyon TL’lik ekonomik değer yaratıldı. Eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan www.oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak el emeklerini kazanca dönüştürebiliyor. Dijital mağazada bugüne kadar 32 bin ilan verildi, 210 bin TL’den fazla satış yapıldı.

Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması, iOS ve Android uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebiliyor. Uygulamayı akıllı telefona indirdikten sonra Giriş ekranından üyelik kaydı yapılıyor. Daha sonra, kullanım amacına uygun olarak açılan sayfalardaki yönergeler takip edilmek suretiyle uygulama kullanılıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor