Eyüpsultanlı Çocuklar Robot Akademi İle Robotlarını Üretiyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın vizyon projelerinden Simurg 5 – 25 Arası Yaygın Eğitim Programı, öğrencilerin kişiliğine, yeteneğine, hedeflerine ve kendilerini keşfetmelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın vizyon projelerinden Simurg 5 – 25 Arası Yaygın Eğitim Programı, öğrencilerin kişiliğine, yeteneğine, hedeflerine ve kendilerini keşfetmelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Oyun Atölyeleri, Sosyal – Kültürel Atölyeler, Sanat Atölyeleri, Simurg Dil Atölyesi ve Değerler Eğitimi gibi farklı atölyelerle çocukları sınava değil hayata hazırlayan Simurg, “Simurg Bilişim” adı altında açtığı Robot Akademi ile, çocukları teknoloji ile tanıştırıp, yeni teknolojiler üretmeye teşvik ediyor.

Nişanca Bilgi Evi'nde eğitimlerine başlayan Robot Akademi'de 10 – 18 yaş arası çocuklara 12 kişilik sınıflarda kodlama, robotik ve tasarım dersleri veriliyor.Teknolojiye meraklı çocukların ilgi alanlarına göre birçok farklı atölyenin yer aldığı Robot Akademi ile çocuklar birçok kazanım elde ediyor, yetenek ve düşünme becerilerini de en iyi şekilde geliştiriyorlar. Yaş gruplarına göre öğrenciler hafta içi Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 15.30 – 17.00, haftasonları ise 09.00 – 17.00 saatleri arasında eğitimlere katılıyorlar.

Öğrenciler, MBOT ile Robotik Atölyesi, Oyun Programlama Atölyesi, Legolarla Robot ve 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi, Arduino Atölyesi'nden birini seçebiliyorlar. Her atölyede eğitimler 3 ay sürüyor.

Öğrenciler isterlerse üç ayın sonunda farklı bir atölyede eğitimlerine devam edebiliyorlar. Robot Akademi’de önümüzdeki günlerde Model Uçak ve Drone Eğitim Atölyesi de açılacak.

Robot Akademi Öğrencileri, 2018 Kodu Cup Türkiye Yarışması'nda Ödül Aldı

Eğitimlerine yeni başlayan Robot Akademi öğrencileri ilk ödüllerini Microsoft, QnbFinansbank ve Habitat Derneği işbirliği ile düzenlenen ‘’Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’’ Yarışması’nda aldı.

Robot Akademi öğrencileri Yusuf Salih Kara, Abdulkadir Erkol, Demiralp Küçükay, Kodu Cup Yarışması’nda programlama kategorisinde “Uzayda Yaşam” adlı oyunları ile 4. oldular.

"Yapmayı Düşündüğüm Birçok Proje Var, Bunlardan Birisi de Uçan Araba"

Yusuf Salih Kara: “10 yaşındayım, Dede Korkut Ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Robotlara çok meraklıyım, evde bozulmuş arabalarımı hep söküp, onları birleştirmeye çalışıyorum. Yapmayı düşündüğüm birçok proje var, bunlardan birisi de uçan araba. Onun projesini bile kağıda döktüm. 2018 Kodu Cup Yarışması'nda ödül aldığımız için çok mutlu oldum. Adımız okunduğunda çok heyecanlandım.”

"Evde Kendi Yaptığım Bir Vantilatör Var"

Abdulkadir Erkol: “10 yaşındayım, Dede Korkut Ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Robotlara merakım var. Evde kendi yaptığım bir vantilatör var. Annem de bu konuya olan ilgimi bildiği için beni Robot Akademi'ye getirdi. MBOT ile Robotik Atölyesi'ndeyim. İlerde bilim adamı ya da bilgisayar mühendisi olmayı istiyorum. Yarışmada ödül aldığım için çok mutlu oldum.”

"Evde Güneş Enerjisi ile Çalışan Arabalar Yapıyorum"

Demiralp Küçükay: “10 yaşındayım Rami Ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Robot Akademi'ye kendim gelmek istedim. Mekaniğe karşı bir ilgim vardı. Evde güneş enerjisi ile çalışan arabalar yapıyorum. Legolarla farklı şeyler tasarlıyorum. İlerde bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. İlk yarışmamızda ödül almak beni çok mutlu etti.”

Simurg 5 – 25 Arası Yaygın Eğitim Programı ve Robot Akademi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz https://simurg.eyupsultan.bel.tr/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor