MIXX Awards Türkiye, Dijitalin En İyilerini Ödüllendiriyor!

47 ülkede faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye merkezi IAB Türkiye tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen MIXX Awards Türkiye’nin başvuru süreci başladı. Detaylar haberimizde..

47 ülkede faaliyetlerini sürdüren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye merkezi IAB Türkiye tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen MIXX Awards Türkiye’nin başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 18 28 Ocak 2019.

Dijital yaratıcılık ve sonuçları üzerine odaklanan ve uluslararası bir yarışma olan MIXX (Marketing and Interactive Excellence) Awards yarışması, reklamları stratejiden yaratıcı çalışmaya ve uygulamaya, medya planlamasından entegrasyona, verimlilikten yatırımın geri dönüşüne (ROI) kadar tüm katmanlarıyla değerlendiren tek dijital yarışma olma özelliği taşıyor. Dijital pazarlama iletişimi endüstrisinde benzeri olmayan, yaratıcı çalışmaların üretilmesini, marka performansının geliştirilmesini, internetin yaratıcı standartlarının yükseltilmesini hedefliyor. 

“Marka Yöntem ve Araçları” ve “Marka Strateji ve Hedefleri” olmak üzere iki ana bölümün altında toplam 28 kategoride yapılacak MIXX Awards Türkiye başvuruları ön eleme ve ana değerlendirme olmak üzere iki aşamalı olarak değerlendiriliyor. 

Dereceye giren çalışmalar reklam ve pazarlama endüstrisi için değerli bir eğitim aracına dönüşüyor. MIXX Awards’a katılan çalışmalar dijital eko-sisteminin yetkin isimlerinden oluşan bir jüri – reklamverenler, reklam ve medya ajansı yöneticileri, yayıncılar – tarafından değerlendiriliyor. Kazananlar; yarışma ödüllerinin yanı sıra MIXX Europe’da ve IAB MIXX Awards’ta yarışma fırsatı elde ediyor. 

 MIXX Awards Türkiye
Bölüm Açıklama ve Alt Kategoriler
Marka Yöntem ve Araçları

Her türlü dijital reklamcılık çalışması ya da çalışmanın bir parçası bu bölümde yarışabilir. Çalışmalar bağımsız ya da daha kapsamlı bir kampanyanın bir parçası olabilir. Tekil bir kampanyanın parçaları uygun olan bütün kategorilere başvuru yapabilir. Marka adına sonuç getiren sıradışı tüketici deneyimi yaratan dijital elementler, taktikler ve platformlar içeren interaktif çalışmalar.

Alt Kategoriler;

  1. Web Siteleri 
  2. Mobil Aplikasyonlar
  3. Rich Media Display Reklamları
  4. Mobil Rich Media Display Reklamları 
  5. Ev-Dışı Dijital
  6. Oyunlar ve Oyun İçi Reklamlar
  7. Online Reklam Filmleri ve Viral 
  8. 8 İnteraktif Reklam Filmleri 
  9. Mekan-Temelli Reklam
  10. Arama Motoru  
  11. Doğrudan Pazarlama (direct response ve ve lead generation) 
  12. B2B
  13. Native Advertising
  14. Yaratıcı Reklam Optimizasyonu
Marka Strateji ve Hedefleri

Bir markanın hedefleri ve niyetleri doğrultusunda büyük fikirler, stratejiler ve uygulamalarla uyum sağlayan interaktif çalışmalar.

Alt Kategoriler;

  1. Marka Farkındalığı ve Konumlandırma 
  2. Markalı İçerik
  3. Online-Offline Entegrasyonu
  4. Dijital Mecra Entegrasyonu
  5. Dijitalden Mağazaya 
  6. Mobil Kampanyalar 
  7. Kar Amacı Gütmeyen/Kamu Hizmetleri 
  8. Lansman Kampanyaları 
  9. Sosyal Pazarlama, WOMM 
  10. Deneysel ve Yenilikçi 
  11. Veriden Esinlenen Yaratıcılık 
  12. Dijitalde Influencer Yoluyla Pazarlama
  13. Gerçek Zamanlı Etkileşim
  14. Özel Gün İletişimi

MIXX Awards Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.mixxawards-tr.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor