Popüler Teknoloji Sitesi indir.com Yurt Dışına Açılıyor!

2011 Aralık ayında yayın hayatına başlayan ve kısa sürede Türkiye’nin popüler teknoloji sitelerinden biri haline gelen indir.com yurtdışına açılıyor. Detaylar haberimizde..

2011 Aralık ayında yayın hayatına başlayan ve kısa sürede Türkiye’nin popüler teknoloji sitelerinden biri haline gelen indir.com yurtdışına açılıyor.

Yazılım, uygulama ve oyun indirme alanında Türkçe en büyük kaynaklardan biri haline gelen ve güncel teknoloji haberlerini de takip edebildiğiniz indir.com, artık İngilizce de yayın yapmaya başlıyor.

İmza İnternet Teknolojileri’ne bağlı olarak 2011 yılında Windows programları ile sektöre giriş yapan ve daha sonra ihtiyacın artmasıyla birlikte Mac, iOS ve Android içeriklerine de yer vermeye başlayan sitede bugüne kadar 100,000’den fazla Türkçe içerik üretildi. Bunun yaklaşık 81.000’ini program ve uygulamalar hakkındaki içerikler, geri kalanını ise teknoloji haberleri oluşturuyor. Bir süredir İngilizce yayın yapmak için hazırlık yapan indir, şimdiden 1.000’in üzerinde İngilizce içeriği sahip ve kısa bir zaman içinde bu sayıyı 20,000’e çıkarmayı hedefliyor. Sitenin İngilizce versiyonuna bugünden itibaren en.indir.com adresinden ulaşılabiliyor.

Türk Girişimcilere Destek

Özellikle Türk girişimcilerin yurtdışına yönelik yazılımlarına ve uygulamalarına öncelik verdiklerini dile getiren İmza İnternet Teknolojileri Kurucu Ortağı Hasan Yaşar; “İmza Teknolojileri olarak Türk girişimciler tarafından hazırlanan projelerin yabancı pazarda tanıtılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Türk yazılım ve oyun projeleri yurtdışında ne kadar başarılı olursa, sektörümüz o kadar genişler.” dedi.

İngilizce içerik üretmenin yeni bir tecrübe olacağını, bu alanda elde edilen bilgi ve tecrübeler doğrultusunda başka dillerde de yayıncılık yapmayı hedeflediklerini belirten Hasan Yaşar; “Bugüne kadar indir.com’u hazırlarken birçok insanın ve kurumun desteğini kazandık, yurtdışı sektörüne açılma sürecinde de bu desteklerin devamlılığının geleceğine inanıyoruz. Yanımızda olan herkese teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

indir.com hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz  www.indir.com'u ziyaret edebilir, sitenin ingilizce versiyonuna ise en.indir.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yayın hayatında en.indir.com'a başarılar diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Hasan Yaşar
Hasan Yaşar
Desteğinizden dolayı çok teşekkürler
Girişim Haber
Girişim Haber
Rica ederiz, tekrar başarılar

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor