600 Milyon Dolarlık Sektör, 9-12 Ocak'ta Türkiye'de Buluşuyor!

Türkiye’nin en büyük anne, bebek, çocuk ürünleri üreticileri, distribütörleri ve alıcıları,9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında "36’ncı Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı"nda buluşmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en büyük anne, bebek, çocuk ürünleri üreticileri, distribütörleri ve alıcıları, 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında "36’ncı Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı"nda buluşmaya hazırlanıyor.

Anne Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Tekstili sektörünün yıllık iş hacminin 500-600 milyon dolara, ‘Bebek Araç Gereç ve Mobilyaları’ pazar büyüklüğünün ise 650 milyon TL’ye yaklaştığını ifade eden,  CBME Türkiye Marka Direktörü Hatice Dinçer düzenlenecek fuar ile ilgili şu bilgileri verdi; "36’ıncısını düzenlediğimiz CBME Türkiye, ‘Anne Bebek Çocuk’ sektöründe ülkemizin en uzun soluklu ve istikrarlı fuarı. Bu yıl, 37 bin m2 alanda 750 marka ve 300 firmanın katılımı ile yapılacak CBME Türkiye’ye, ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Orta-Doğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Doğu Avrupa olmak üzere 125 ülkeden 18 bini aşkın profesyonel ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Fuarımızda 2019 yılı İlkbahar-Yaz Bebek Çocuk modası ile başta bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları olmak üzere; araç gereç, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak ve bisiklet grubu ile anne ve hamile ürünlerine kadar bebek ve çocuk sektörüne ait tüm ürün gruplarına dair en trend ürünler sergilenecek."

Sektör Markalaşma ve Özgün Tasarımlarla Büyüyor

Türkiye, bebek çocuk sektöründe hem çok önemli bir alıcı hem de çok önemli bir üretici konumunda. Her yıl 1.3 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde; giyimden araç gerece, oyuncaktan bakım ürünlerine kadar birçok alt sektörde bebek ekonomisinin hacmi gittikçe genişliyor.

Açıklanan verilere göre ülkemizin toplam hazır giyim ihracatı 17 milyar dolar ve bu toplam içerisinde bebek giyim ihracatı ise 1,6’lık bir paya sahip. Kilogram başına ihracat birim fiyatı 20 dolarken, tekstil ürünlerinde sektörün ekonomik büyüklüğünün 500-600 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Yerli firmaların markalaşmaya ve özgün tasarımlara daha çok önem vermesi ile birlikte bebek çocuk giyimi de gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Pazarda, ekolojik ve organik tekstillere olan ilginin artması, dünyanın önde gelen pamuk üreticilerinden biri olan Türkiye’nin bebek çocuk hazır giyim sektöründe avantajlı konumda olmasını sağlıyor.

Sadece Bebek Arabası Kategorisinin Büyüklüğü 40 Milyon Dolar 

Türkiye, büyüyen ekonomisi ve artan nüfusu bakımından bebek araç gereçleri içinde çok önemli bir pazar. Türkiye’de Bebek Araç Gereç ve Mobilyaları pazar büyüklüğü 650 milyon TL’ye yaklaşmış durumda. Sadece bebek arabası kategorisinin büyüklüğü 40 milyon dolar civarında ve yılda ortalama 350 bin adet bebek arabası satılıyor. 

Anneliğe Dair Her Şeyi Deneyimlemek İsteyen 4 bin Anne Katılacak

Türkiye’de anne ve baba adayları ile 0-3 yaş grubu çocuklara odaklanan ilk ve tek etkinlik: mammashow için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Hem eğlenceli hem de eğitici pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak mammashow, 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi- CNR Expo’da düzenleniyor. 

Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ubm.cbmeturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.132 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor