Kalkınma Ajanslarının 2019 Yılı Bütçesi: "400 milyon TL" Olacak!

Bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürüten Kalkınma Ajansları'nın 2019 yılı destek bütçesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Detaylar haberimizde..

Bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürüten Kalkınma Ajansları'nın 2019 yılı bütçesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. 

Bakan Varank, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine dahil edilen Kalkınma Ajansları'nın 2019 yılı bütçesini 400 milyon TL olarak açıkladı.

Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkmasını sağlayan kalkınma ajanslarına 2019 yılı için tahsis edilen bütçe payı yaklaşık 400 milyon TL. Bu bütçe ile il düzeyinde faaliyet gösteren yatırım destek ofisleri, yatırımcılara yerinde danışmanlık hizmeti sağlayacak.

5.6 milyar TL destek kapsamı içerisinde bulunan diğer Sanayi ve Teknoloji BakanlığıTÜBİTAK, KOSGEB ve Bölge Kalkınma İdareleri'nin destek bütçeleri hakkında daha detaylı bilgiye linkler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor