Konya Tarım Fuarı, 19-23 Mart'ta Tarım Girişimcilerini Bekliyor!

Türkiye’nin en büyük tarımsal mekanizasyon fuarı olan Konya Tarım Fuarı bu yıl 19-23 Mart 2019’da Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçi ve katılımcılarına kapılarını açmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en büyük tarımsal mekanizasyon fuarı olan Konya Tarım Fuarı bu yıl 19-23 Mart 2019’da Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçi ve katılımcılarına kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Uzun yıllardır ülkemizin en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük tarım fuarı olma unvanını elinde bulunduran Konya Tarım Fuarı, 19 Mart 2019 Salı günü saat 12’de resmi açılışıyla birlikte kapılarını tarım sektörüne aralayacak. 

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü bu sene on yedincisi düzenlenacak olan fuar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Anadolu’nun tarım başkenti Konya’dan dünyaya yayılan kalitesiyle tarım sektörünün heyecanla beklediği Konya Tarım Fuarı’nın on yedincisini TARMAKBİR iş birliğiyle Mart ayında düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz.

Fuarda sergilenecek olan tarımsal mekanizasyon teknolojilerinin ülkemizde geldiği son noktayı dünyanın dört bir yanından gelecek olan iş insanlarıyla paylaşarak, fuarda yapılacak iş anlaşmalarının kentin ve Türkiye’nin ihracat rakamlarına olumlu bir şekilde artış sağlamasına olanak yaratmayı öngörüyoruz. Yine bu sene Konya Tarım Fuarı’nın yurt dışı ziyaretçi sayısını arttırmak üzere Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın da iş birliğiyle kurduğumuz fuar konsorsiyumu sayesinde düzenli istişare toplantıları yaparak, üreticilerimiz için yeni pazarlara ulaşmak niyetindeyiz. Bu girişimle birlikte 100’ün üzerinde ülkeden gelecek olan yaklaşık 5000 yabancı yatırımcıyla yerli markaları bire bir iş görüşmeleriyle fuarımızda buluşturacağız.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ar-Ge çağrısında öncelikli konu olarak belirlediği ‘Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon’ için verilecek olan hibe desteği de fuar katılımcılarımız için benzersiz bir fırsat sağlamıştır. Bu önemli gelişmeyle birlikte fuarımızda odaklandığımız çarpıcı noktalardan biri de Türkiye’de akıllı tarım politikalarının uygulanması ve geliştirilmesi olacak. Tarım 4.0’ın ön plana çıktığı günümüz ekonomisinde, ziyaretçilerimizi ve katılımcılarımızı aydınlatmak amacıyla bir dizi bilgilendirme toplantısı üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Tarım Fuarı’ndaki bu gelişmeleri paylaşarak, tarım profesyonellerini 19-23 Mart 2019 tarihlerinde Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’ne davet ediyoruz.”

Her yıl yüz binlerce tarım profesyonelinin ağırlandığı, Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenen Konya Tarım Fuarı'nda geçtiğimiz yıl 20 ülkeden 427 firma ve 1281 markanın son teknolojiyle harmanlandığı ürünlerini toplamda 96.000 metrekare açık ve kapalı alanda sergiledi. Fuar ayrıca 97 ülkeden 307.919 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 

Konya Tarım Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.konyatarimfuari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tarım sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor