İTÜ Çekirdek, 2019 Girişimci Başvuruları Devam Ediyor!

Dünyanın en iyi üç üniversite kuluçka merkezi arasında gösterilen İTÜ Çekirdek, 2019-2020 dönemi girişimcilerini kabul etmeye başladı. Detaylar haberimizde..

Dünyanın en iyi üç üniversite kuluçka merkezi arasında gösterilen İTÜ Çekirdek, 2019-2020  dönemi girişimcilerini kabul etmeye başladı.

İTÜ Çekirdek’te girişimcilere açık ofis, mini MBA/girişimcilik eğitimi, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkânı, laboratuvar sarf malzemeleri desteği, İTÜ Çekirdek’in 40’ı aşkın paydaşı ile tanışma desteğinin yanı sıra aralarında alanında uzman iş dünyası ve akademiden 300’ü aşkın gönüllü mentor desteği de sağlanıyor. Girişimcilere ayrıca fikri mülkiyet haklarını koruyabilmeleri için, İTÜ’nün teknoloji transfer ofisi İTÜNOVA TTO ile birlikte Türkiye, Avrupa ve Amerika’da patent alabilmeleri için patentin niteliğine göre mali destek ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Bunların yanı sıra, girişimcilerin büyümesine destek olmak için satışa yönelik ilişki sağlama desteği de sunuluyor. Bu kapsamda, fikir, prototip, ilk müşterilerini edinme veya ilk yatırımcılarıyla anlaşma aşamalarındaki girişimcileri desteklemek amacıyla çalışan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, 2019-2020 dönemi girişimcilerini kabul etmeye başladı. 

İTÜ Çekirdek kurulduğu 2012 yılından beri ülke genelinde 1.797 teknoloji girişimine ve 4.233 girişimciye destek verdi. 74 milyon TL’yi aşkın yatırım alan İTÜ Çekirdek girişimlerinin toplam değerlemesi 650 milyon TL’yi, toplam cirosu ise 65 milyon TL’yi aştı. Her yıl Kasım ayında düzenlenen İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Start-up Challenge’da ise yalnızca geçtiğimiz yıl girişimcilere 21 milyon TL’lik kaynak ulaştırıldı.

Konuyla ilgili konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “İTÜ Çekirdek’te farklı aşamalardaki girişimcilerin ihtiyaçlarına göre farklı süreçler yürütüyoruz. Fikrini belirli bir prototip aşamasına getirmiş girişimcileri İTÜ Çekirdek önkuluçka sürecimize dahil ederek, pazara hazırlıyoruz. Belli bir olgunluğa gelmiş, yatırımcı karşısına çıkmaya hazır girişimcileri ise hızlandırılmış önkuluçka sürecimiz İTÜ Çekirdek Express’e alıyoruz. Böylece girişimciler hızla yatırımcı ve müşterilerle tanışıp ekonomik imkanlarla buluşurken, bir yandan da İTÜ Çekirdek imkanlarından yararlanabiliyorlar. İTÜ Çekirdek’te girişimciler, kendi imkanlarıyla ulaşabileceklerinden çok daha fazla yatırımcı ve müşteriyle bağlantı kurma fırsatına kavuşuyor” dedi.

Unutmayın, teknolojik, yenilikçi girişimlere sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimler için en doğru adres olan İTÜ Çekirdek’e teknolojinin tüm alanlarında ve sektörlerden başvuru yapılabiliyor. 

  • İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi / İTÜ Çekirdek Express (Başvuru Formu)
  • BİGG İTÜ Çekirdek - Son başvuru tarihi: 1 Nisan 2019 (Başvuru Formu)

Bugüne kadar yüzlerce teknoloji girişimine destek vererek başarılı olmalarını sağlayan İTÜ Çekirdek’e hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve İTÜ Çekirdek'e katılmak isteyen girişimci okurlarımız www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirler. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor