GİV Girişimci Buluşmaları'nın Mart Konuğu Cevahir Uzkurt Oldu

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV), 2019 yılının Mart ayındaki Girişimci Buluşmaları'nda girişimcilik ekosistemi için çok değerli bir isim olan KOSGEB Başkanı sayın Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'u ağırladı. Detaylar haberimizde..

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV), 2019 yılının Mart ayındaki Girişimci Buluşmaları'nda girişimcilik ekosistemi için çok değerli bir isim olan KOSGEB Başkanı sayın Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'u ağırladı. 

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 26 Mart 2019 Salı günü 19.30'da Vakfın Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'ndeki merkezinde gerçekleşen Girişimci Buluşmaları etkinliğinde yaptığı konuşmasında "Yeni KOSGEB Destekleri" konusunu işledi ve girişimcilerin KOSGEB’ten nasıl daha fazla istifade edebileceğini GİV üyeleriyle ve katılımcılarla paylaştı.

GİV Başkanı Mehmet KOÇ: 4000’den Fazla Girişimci Adayına Eğitim Verdik

Mart ayı GİV Girişimci Buluşmaları programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç konuşmasına, tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladı. 2010 yılından beri büyük bir titizlikle Girişimci Buluşmaları'nı düzenlediklerini ifade eden Koç, GİV'in misyon, vizyon ve faaliyetlerini anlattı. GİV Akademi çalışmaları ile 2016 yılından beri (şubelerle birlikte) 4000’den fazla girişimciye KOSGEB Eğitimi ve sertifika verdiklerini söyledi. GİV’den eğitim alan girişimci adaylarının oluşturdukları ekosistemin imkanlarından faydalanmasına gayret ettiklerini söyleyen KOÇ, GİV‘de Girişimcilik Eğitimi alan adayların %20 oranda kendi firmalarını kurup mülakatlardan başarıyla geçtiklerini ve bunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu vurguladı. GİV Başkanı Mehmet Koç, konuşmasının sonunda yoğun programına rağmen teşrif eden KOSGEB Başkanı sayın Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'a teşekkür etti.

Programın açılış konuşmasının ardından KOSGEB Başkanı sayın Prof. Dr. Cevahir Uzkurt sahnedeki yerini alarak "Yeni KOSGEB Destekleri" konulu konuşmasına başladı. Başkanlık görevine geldiği günden itibaren KOSGEB’in destek modellerini ve verilen desteklerin ülke ekonomisine dönüşlerini incelediklerini belirten KOSGEB Başkanı Uzkurt, bu çalışmalarının meyvesi olarak 1 Ocak 2019 itibariyle yeni destek modellerini uygulamaya geçirdiklerini söyledi.

Destek başvuru süreçlerinde istedikleri evrakların pek çoğunu artık istemediklerini, bunu yerine girişimcilerin e-Devlet üzerinden başvurularını daha hızlı yapabildiklerini ifade eden Uzkurt, bu süreçleri daha da hızlandırmak için çalışmaların devam ettiğini ekledi.

Uzkurt: "GİV’in Çalışmaları Ülkemizdeki Girişimciler İçin Çok Değerli"

Uzkurt, Girişimci İş Adamları Vakfı ile süregelen eğitim iş birliğinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek “GİV bizim en güçlü şekilde çalıştığımız STK diyebilirim ve yine gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki GİV tarafından seçilen ve eğitimi verilen girişimciler farkını ortaya koyuyor. Bu anlamda Girişimci İş Adamları Vakfı’nın çalışmaları ülkemizdeki girişimciler için çok önemli ve değerli. Bu sebeple, bu akşam imzalayacağımız iş birliği protokolü ile çalışmalarımızın daha da verimli hale geleceğine inanıyorum.” dedi. 

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un konuşmasının ardından imza protokolüne geçildi ve KOSGEB ile GİV arasında iş birliği protokolü başkanlar tarafından imzalandı. Akabinde GİV Başkanı Mehmet Koç, Uzkurt’a programın anısına hediye plaketi taktim etti.İmza protokolü ve hediye takdimini ardından panele geçildi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu ve ilgili birim yöneticileri gerçekleştirdikleri panelde; hem güncel hem de yeni gelecek olan destek programlarını katılımcılara anlattılar. Panel sonunda gerçekleşen soru cevap bölümü ile GİV Girişimci Buluşmaları Mart programı sona erdi.

GİV Girişimci Buluşmaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.giv.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor