Türkiye'nin Yüzde 32’si Serbest Meslek Sahibi!

Ajans Press’in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de serbest meslek sahiplerinin, toplam çalışan nüfusuna oranı yüzde 32 olarak saptandı. Detaylar haberimizde..

Ajans Press’in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de serbest meslek sahiplerinin, toplam çalışan nüfusuna oranı yüzde 32 olarak saptandı. 

Ajans Press, serbest meslek sahiplerine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Dünyadaki çeşitli ülkelerdeki serbest meslek sahiplerinin toplam çalışan nüfusundaki payı belli olurken, Türkiye’de bu oranın yüzde 32 olduğu saptandı. Bu oranın en yüksek yüzde 51 ile Kolombiya’da olduğu gözlendi. Yunanistan’da ise serbest meslek sahiplerinin toplam çalışan nüfusuna oranı yüzde 34 ile listenin ikinci sırasında yer aldı.

Listenin ilk sıralarında yüzde 32 oranla yer alan Türkiye ve Brezilya aynı sırada yer aldı. Türkiye’yi takip eden diğer ülkeler ise sırasıyla Meksika (%31), Güney Kore (%25), İtalya (%23), İspanya(%16), İngiltere(%15) oldu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.161 kişi okudu.
Kategori: Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor