BIO Startup Mezunları İstanbul Portföy'de Yatırımcılarla Buluştu

AIFD tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup Programı'na katılan girişimciler bu kez, başarılarını üst seviyeye taşımak için 25 Temmuz Perşembe Günü İstanbul Portföy'de, Buba Ventures ve Pharmatech Türkiye yatırımcıları ile buluştu. Detaylar haberimizde..

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup Programı'na katılan girişimciler bu kez, başarılarını üst seviyeye taşımak için 25 Temmuz Perşembe Günü İstanbul Portföy'de, Buba Ventures ve Pharmatech Türkiye yatırımcıları ile buluştu.

AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program finalistleri, programın en önemli ayağı olan ve Philadelphia'da gerçekleşen BIO Convention'a katılmalarının ardından ülkeye birçok öğrenim ve tecrübeyle geri döndüler.

25 Temmuz günü İstanbul Portföy ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ise 5 biyogirişimci, bu edinimler ışığında projelerini yatırımcılar ile paylaştılar. Başarılarını daha üst seviyeye taşıyabilecekleri fırsatlar için 5 dakikalık sunumlarını gerçekleştiren girişimciler ardından 10 dakika süren soru cevap bölümü ile Buba Ventures ve Pharmatech Tr yatırımcılarının sorularını yanıtladı. Etkinlikte buluşları ile çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturan Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in yanı sıra Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörlüğü, İzmir Biotıp ve Genom Merkezi (IBG), Mene Research, Nobel İlaç ve TR Pharm şirketlerinden önemli profesyoneller de biyogirişimciler ile bir araya gelerek sunumlarını dinledi.

BIO Startup Programı Öğrenen ve Gelişen Bir Mekanizma

AIFD Yatırım Politikaları ve Kurumsal İletişim Direktörü Cengiz Aydın etkinlik esnasında söz alarak şu yorumları yaptı: “BIO Startup Program her sene daha da gelişen ve öğrenen bir mekanizma. Bu sene de BIO Convention'dan yeni deneyimlerle ve iyileştirme fikirleri ile döndük. Kazandığımız içgörülerle ve edindiğimiz tecrübelerle BIO Startup Program'ın sürekliliğini sağlamak ve daha da verimli hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

ReDis Innovation'ın kurucusu Selin Arslanhan, startupların girişimlerini daha üst seviyeye taşıyabilecekleri fırsatlar yakalamak için bir araya geldiği etkinlikle ilgili şunları söyledi: “BIO Startup Program, hiç sonlanmayan, her sene daha da gelişmiş başvurularla büyüyen bir oluşum. Edindiğimiz tecrübelerle programı her sene daha da geliştiriyoruz. Program mezunlarımızla bağımızı koparmıyoruz ve startupları her fırsatta bir araya getirmeye, birbirleriyle etkileşim kurmalarına ve birbirlerinden öğrenmelerine destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra yatırımcıların ve küresel aktörlerin bulunduğu ağlara dahil olmalarını sağlayarak girişimlerini daha da büyütmelerine yardımcı oluyoruz.”

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, BIO Startup Mezunları ile Birlikte

İstanbul Portföy'de gerçekleşen etkinliğe, buluşları ile çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturan Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı olan dünyaca ünlü Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil de katılım sağladı. Biyogirişimcilerin sunumlarını yapmalarının ardından görüş bildiren Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Program'ın başarıları ve bilim dünyası ile ilgili şu sözleri söyledi: “Bu etkinlik, hem iş dünyasının hem genç girişimcilerin hem de fon kaynaklarının buluşabileceği bir kuluçka ortamı yaratıyor. Bu buluşma ortamı ülkenin en büyük önceliklerinden biri. Bu sebeple bu ortamın yaratılması çok sevindirici ve heyecan verici bir gelişme. Sadece yapacaklarını anlatmayan, elde ettikleri sonuçları da paylaşan genç insanlar, parlak fikirlerini hayata geçirmek için görüyorum ki pek çok adım atmışlar. Bundan daha da güzeli, bu fikirlere karşılık verecek ve onlarla yakından ilgilenen birçok iş insanı, yatırımcı ve girişimci var.”

BIO Startup Program finalistleri ve çalıştıkları alanlar ise şöyle:

  • Tarabios: Kan Pıhtılaşma süresi ölçüm platformu geliştiriyor.
  • Inosens: Engellileri toplum hayatına kazandırma amacı ile sanal gerçeklik temelli video oyunlarını kişiselleştirişmiş özellikler ile fizyoerapi ve rehabilitasyon için kullanıyor.
  • Genz Biotechnology: Yeni nesil teknolojileri ile kansere sebep olan genetik kaosu çözerek kişiye özel risk profili çıkarıyor.
  • Geen Biotechnology: Kanser hücrelerinin yok edilmesi için akıllı onkolitik virüsler geliştiriyor.
  • Yesil Science: Augmentify® ürünü ile ilaç tanıtımlarında AR teknolojisini kullanarak broşürlerine dijital bir soluk getiren ve ilaç sektöründe pazarlamayı dönüştürüyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor