Dünyaya Yerli Trafo ve Elektronik Ürün Satan Türk Markası

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markalarından Elektra Elektronik, tamamen yerli sermayeyle üretilen trafo ve elektronik ürünleriyle 6 kıtada 60 ülkede dev projelere yüksek katma değer sağlıyor.

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması olan Elektra Elektronik, yurt içinde ve yurt dışında inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörde ileri teknoloji ürünleriyle öne çıkıyor. 6 kıtada 60 ülkede konumlanan dev projelerde tamamen yerli sermayeyle üretilen trafo ve elektronik ürünleriyle rol alan Elektra Elektronik; Türkiye’de İstanbul Yeni Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, TCDD’nin anahat ve hızlı tren projeleri, Marmaray ve şehir hastaneleri gibi referans projeleri ile dikkat çekiyor. Çin ve Amerika’da satış ofisi, Almanya’da ise şirketi bulunan Elektra Elektronik; yeni nesil ürünleriyle Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi global projelerde de önemli bir oyuncu konumunda.

Çin’e Tamamı Yerli Sermayeyle Üretilen Elektronik Ürün Satıyor

Çin’e elektronik ürün satışı gerçekleştiren ender Türk firmaları arasında yer aldıklarını vurgulayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Türkiye’de trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma olduklarını belirtti. 2016 yılından bu yana yerli ve yabancı demiryolları projeleri kapsamında istasyonlarda enerji kalitesi çözümleri gerçekleştirerek önemli bir sıçrama yaşadıklarını belirten Armağan Şakar, “Bu projelerin de etkisiyle son 3 yılda şirketimizin büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardık. 2018 yılında ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdik” dedi.

Demiryolları Projelerinde İddialı

Çin’de özellikle demiryolları projelerinde kullanılan ürünleri ile öne çıktıklarını söyleyen Şakar, “Elektra Elektronik’in yerli demiryolu referans projeleri arasında ise Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İZMİR Selçuk-Çamlık hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA (Samsun-Kalın) hattı, BAME(Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, BAŞKENT RAY hattı (AT), Ankara Kuzey Sincan hattı ve Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi, Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları ve Kayseri-Sivas -Çetinkaya GSM-R hattı bulunuyor” diye konuştu.

2020’de Ar-Ge Merkezi Olmaya Hazırlanıyor

Elektronik sektöründe 40 yıla ulaşan tecrübeye sahip bir firma olduklarını belirten Şakar, ürünlerinin tasarım, mühendislik ve üretimini kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Güçlü Ar-Ge çalışmaları sonucunda trafo,reaktör ve elektronik ürün sektöründe ilklere ve öncü ürünlere imza attıklarını bildiren Şakar, 2020 yılında ise “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” olma sürecini başlatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Teknik bilgi yetkinliğinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında bilinirliği yüksek bir marka olmalarının etkisiyle büyük ve prestijli projelerde tercih edildiklerini söyleyen Şakar, sözlerine şöyle devam etti; “Teknik olarak projelerdeki şartnameleri kolaylıkla sağlayabiliyoruz. Sahip olduğumuz uluslararası kalite belgeleri, yüksek kalite algımız, satış öncesi ve sonrasındaki teknik desteğimiz ve kısa teslim sürelerimiz sayesinde çalıştığımız yerli ve global firmalar öne çıkan projelerinde trafo, reaktör ve elektronik ürün olarak Elektra markasının kullanılması taleplerini doğrudan şartnamelere yazdırıyorlar.”

Fabrikasının Kapasitesini İkiye Katlıyor

Şirketin cirosunun yüzde 50’sinin iç pazar, yüzde 50’sinin ise ihracattan oluştuğunu belirten Şakar, yurt dışı pazar payının ve iş hacminin hızlı bir ivmeyle artmasıyla birlikte 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan ettiklerini bildirdi. Şakar, bu kapsamda İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren fabrikalarının kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıracak yatırım için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Fabrikadaki büyüme ve yenileme çalışmalarını 2019 yılı sonunda tamamlamayı hedeflendiklerini söyleyen Şakar, 2020’de ihracat oranını yüzde 70’e çıkararak yüzde 10 ila 15 arasında büyüme öngördüklerini kaydetti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor