Appsilon Enterprise, 1 Milyon Euroluk Dev Bir Yatırıma İmza Attı

Elmas üretimine odaklanan Appsilon Enterprise, Hande Enes’in öncülük ettiği turda 1 milyon euro tutarında yeni bir yatırıma imza attı. Laboratuvar ortamında elmas üreten şirket, bu turla birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 2.5 milyon euroya çıkardı. Detaylar haberimizde..

Elmas üretimine odaklanan Appsilon Enterprise, Hande Enes’in öncülük ettiği turda 1 milyon euro tutarında yeni bir yatırıma imza attı. Laboratuvar ortamında elmas üreten şirket, bu turla birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 2.5 milyon euroya çıkardı.

Türkiye’de laboratuvar ortamında elmas üretebilen tek girişim olma unvanını taşıyan Appsilon Enterprise dünya genelinde de laboratuvar ortamında elmas sentezi gerçekleştirebilen sayılı şirketler arasında yer alıyor. Appsilon Enterprise Seri A yatırımı öncesi aldığı 1 milyon eurouk yatırımla dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer almak üzere emin adımlarla ilerliyor.

2017 yılında Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incunbation’da kurulan girişim daha önce aldığı 1,5 milyon euroluk çekirdek yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 2.5 milyon euroya çıkarıyor. Bu yatırımın şu an üzerine yoğunlaştıkları Seri A turu için iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Appsilon Enterprise yöneticileri yeni yatırımı elmas üretim kapasitelerini artıracak teknolojiler geliştirmek için kullanacaklarını söylüyor.

Türkiye’den Dünyanın Elmas Merkezlerine İhracat Yapıyor

Yüksek teknoloji ile laboratuvarda üretilen elmas; mücevherat sektörünün yanısıra savunma sanayi, sağlık, endüstri ve elektronik alanlarında da kullanılabiliyor. Appsilon, elmas üretim süreçlerindeki teknolojisi sayesinde ürettiği elmasın özelliklerini de kontrol edebiliyor. Bu sayede özellikle yüksek teknoloji alanlarında ihtiyaç duyulan malzemenin üretimi Appsilon tarafından sağlanabiliyor.

Bu alandaki sayılı üreticiden birisi olarak Amerika, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, İsrail, Hindistan, Hong Kong gibi elmas merkezlerine ihracat yapan girişim, yatırımcılara analiz ve rapor hazırlayan CB Insights’ın hazırladığı raporda lüks ürünlerin üretim şeklini değiştiren girişimler başlığı altında yer alıyor.

Appsilon aldığı bu yeni yatırımla birlikte Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak elmas teknolojisi alanında dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden birisi olmak ve ürünleriyle başarı sağladığı alanlarda daha da güçlenmek istiyor. Hedeflediği Seri A turunun da hazırlıklarını yapan girişim, yeni yatırım turuyla birlikte üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor