TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi Gerçekleştirildi

Bu yıl “Değişim Rüzgarını Yönetmek” temasıyla düzenlenen TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Bu yıl “Değişim Rüzgarını Yönetmek” temasıyla düzenlenen TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'nde bu yılki tema altında iki gün boyunca aile şirketlerinin değişen dünya dinamiklerine nasıl uyum sağlayabileceği, ekonomideki dalgalanmalara ve iş dünyasındaki sert rüzgarlara karşı nasıl yol alabileceği ve takım olabilmenin önemi gibi aile şirketlerini günümüzde ilgilendiren son derece önemli konular tartışıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner; ‘Kurumsallaşma, Yenilikçilik ve Sürdürülebilirlik' başlıklı konuşmasında 2008 krizi sonrasında tüm dünyada daha da önemli hale gelen kurumsal yönetişim, inovasyon ve iş yerinde demokrasi gibi kavramları ve bu kavramların aile şirketleri için önemini anlattı.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu ise yaptığı konuşmada "TAİDER Aile İşletmeleri Derneği olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz 7. Yılımızda sizlerle bir kez daha bir araya gelmekten gurur duyuyoruz. Kuruluşundan bu yana içerisinde yer aldığım derneğimizde başkan olarak ilk kez bu zirvede ev sahipliğini üstlenmekten duyduğum heyecanı bu vesile ile sizlerle paylaşmak istiyorum. 2012 yılında sevgili Şerife İnci Eren’in liderliğinde TAİDER’i 40 aile işletmesi ile kurmuştuk. 7 yıl sonra bugün 193 aile şirketi üyemiz ve 800 aile bireyi üyemiz var. TAİDER müthiş bir ivmeyle çoğalıyor. TAİDER’i İzmir’de kurduk ama bu 7 yıllık sürede tüm yurdumuza yayılmaya başladık. Bugün İzmir, İstanbul, Ankara , Bursa, Çanakkale, Konya, Adana, Manisa, Hatay, Gaziantep, Kayseri , Eskişehir, Kocaeli, Aydın, Denizli, Antalya illerimizde üyelerimiz var. Üye sayımız çoğaldıkça il temsilcilikleri açmak şart oldu. Şu anda İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’da il temsilciliklerimiz bulunuyor. Adana ve Konya temsilciliklerimizi de yakında açmayı planlıyoruz. TAİDER, merkezi İsviçre’de olan, 65 ülkede, 3700 aile şirketi ve 17000 aile üyesi bulunan Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı FBN’nin Türkiye paydaşıdır. Türkiye FBN’de yönetim kurulunda, Gelecek Nesil Liderlik takımında, Now Gen komitesinde ve Polaris’te temsil edilmektedir. Ülkemiz, FBN’ye üye ülkeler arasında çok güçlü bir pozisyona sahiptir. TAİDER bu yıl Hindistan’da düzenlenen Dünya zirvesine geniş kapsamlı bir katılım sağlamıştır. TAİDER, ailede birlik, işletmede sürdürülebilirlik misyonuyla yola çıktı." dedi.

"Aile Şirketlerinde En Büyük Sorun Nesilden Nesle Devirde Yaşanıyor"

Aile şirketlerinde en büyük sorun nesilden nesle devirde yaşandığını belirten Çilingiroğlu, "Yurdumuzdaki şirketlerin %95’i aile şirketi. Ama bunların ortalama ömrü 25 yıl. 2. nesle ancak %30’u, 3. nesle %12’si, 4. nesle ise sadece %3’ü kalabiliyor. Aile şirketlerinin nesilden nesle güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmesi için AİLE, İŞ ve ORTAKLIK dinamiklerinden oluşan 3 boyutun dikkatle ele alınması gerekiyor. Bu 3 boyut üzerinde çalışmalar için emek, kaynak ve zaman ayırmaları şart. Kurumsallaşma, özellikle nesil geçişlerinde sürüdürülebilirlik için vazgeçilmez bir unsur oluyor. Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesi ve kurumsal sürdürülülebilirlik yaklaşımını benimseyen, bu alanda çalışmalar yapan işletmelerin teşvik edilmesi amacıyla 2016 yılında KUZEY YILDIZI, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik projesini başlattık. Size ve gelecek nesillerinize rehber olacak eşsiz kazanımlar için Şubat 2020’de yeni başvurular beklediğimiz 2020 yılı Kuzey Yıldızı sürecine katılmanızı önemle öneriyoruz. TAİDER gençliğini dinamizmine yansıtan bir dernek. 7 yıllık bir sürede 200’ü aşkın etkinliğimizde 8000’in üzerinde kişiye dokunarak Türkiye’deki aile işletmelerinin gündemini yansıttık. Paydaşı olduğumuz sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle ortak düzenlediğimiz etkinlikler ve eğitimlerle pek çok aile şirketi sahibi, kurum yöneticisi ve akademisyenle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde de paydaşlarımızla ortak çalışmalarımızı özellikle TAİDER AKADEMİ çatısı altında devam edeceğiz." dedi.

İki gün süren zirvede Doğan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, Mazars Denge CEO'su İzel Levi Coşkun, Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı gibi önemli iş insanlarının katılımıyla Nesiller Arası İletişim, Sosyal Yardımseverlik, Sürdürülebilirlik, Aile Şirketlerinin Dijital Dönüşümü ve Değişim Rüzgarını Yönetmek konulu oturumlar gerçekleştirildi.

Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik

Kurulduğu günden itibaren “Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik” sloganıyla yol alan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından yedi yıldır düzenlenen Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi, aile işletmelerini bir araya getirerek kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, gelecek planlaması ve iletişim gibi konularda aile işletmelerine ışık tutmayı hedefliyor. Aile işletmesi sahipleri, aile işletmeleri üst düzey yöneticileri, gelecek nesil temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı zirvede, katılımcılar ilham verici deneyimlerin ve en iyi uygulamaların paylaşımına tanıklık ediyor.

TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.taiderzirve.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor