Dijital Türkiye Fikir Maratonu Başlıyor

Üniversite öğrencilerinin bir gün boyunca "Dijital Türkiye" ile ilgili teknik ya da sosyal problemler hakkında hummalı çalışmalar yapacağı Fikir Maratonu için en yenilikçi ve uygulanabilir fikirler aranıyor. Son başvuru 1 Aralık 2019. Detaylar haberimizde..

Türkiye Cumhuriyeti Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde üniversite öğrencilerinin bir gün boyunca "Dijital Türkiye" ile ilgili teknik ya da sosyal problemler hakkında hummalı çalışmalar yapacağı Fikir Maratonu için en yenilikçi ve uygulanabilir fikirler aranıyor. Son başvuru 1 Aralık 2019.

Fikir Maratonu, katılımcıların takım oluşturarak gün boyunca Dijital Türkiye ile ilgili teknik ya da sosyal problemlere çözüm bulmaya çalıştığı, yeni iş fikirleri geliştirdiği, sonrasında katılımcıların jüriye sunum yapması ile kazananın seçildiği bir süreçtir.

Kimler Katılabilir ve Kazananlar Nasıl Belirlenecek?

Fikir Maratonu'na üniversitelerin lisans veya yüksek lisans bölümlerinde kayıtlı öğrenciler minimum 3, maksimum 5 kişilik takım oluşturarak 1 Aralık 2019 tarihine kadar katılım sağlayabilirler.

Maraton'a katılan takımların jüriye yapacakları sunum sonucunda; Yenilikçilik (30%), Sosyal Etki (30%), Uygulanabilirlik (30%) ve Sunum (10%) kriterleri baz alınarak puanlama yapılacak ve kazananlar belirlenecek. 1 - 9 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak ön değerlendirme sonucunda hak kazanan katılımcılar 9 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.

Sabah 8:30'da başlayıp, akşam 19:45'te ödül töreni ile son bulacak Fikir Maratonu, ön elemeyi geçen takımlarla 14 Aralık 2019 tarihinde Teknopark Ankara'da yapılacak.

Maraton sonunda kazan takımlar arasından birinci takıma 15.000 ₺, ikinci takıma 10.000 ₺, üçüncü takıma 5.000 ₺, dördüncü takıma 2.000 ₺, beşinci takıma ise 1.500 ₺ para ödülü verilecek. Ön elemeyi geçen tüm takımlara ise sertifika, hediyelerin yanı sıra ulaşım ve konaklama desteği verilecek.

Fikir Maratonu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.fikirmaratonu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor