Bibolu Bi Fikrim Var Yarışmasının Başvuruları Başladı

Bolu'da istihdam yaratmak, Bolu'nun ekonomik ve kültürel kalkınmasını desteklemek, girişimci bakış açısını ve kültürünü Bolu'ya yerleştirmek amacıyla başlatılan BiBolu Girişimcilik Programı kapsamında online fikir yarışması başlıyor. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2019. Detaylar haberimizde..

Bolu'da istihdam yaratmak, Bolu'nun ekonomik ve kültürel kalkınmasını desteklemek, girişimci bakış açısını ve kültürünü Bolu'ya yerleştirmek amacıyla başlatılan BiBolu Girişimcilik Programı kapsamında online fikir yarışması başlıyor. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2019.

Bolu Bağışçılar Vakfı ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği, Turkish Philantrophy Foundation'ın destekleriyle Bolu'da istihdam yaratmak, Bolu'nun ekonomik ve kültürel kalkınmasını desteklemek, girişimci bakış açısını ve kültürünü Bolu'ya yerleştirmek amacıyla başlatılan BiBolu Girişimcilik Programı kapsamında online fikir yarışması başlıyor. Türkiye'nin her bölgesinden gençlerin başvuru yapabileceği yarışmada kazanana 10 bin TL para ödülü verilecek.

Online fikir yarışmasına "Akıllı ve Sürdürülebilir Çevrenin Dijital Dönüşümleri" ana başlığı altında, Tarımsal-Çevresel Yaklaşımlar ya da Akıllı Şehir Yaklaşımları alt başlıkları altında fikri olan herkes katılabilecek. Seçilen kişi ya da takımlar iki aylık girişimciye dönüş programına alınacak ve fikirlerini iş modeline dönüştürmelerine destek verilecek. Program sonunda ortaya çıkan iş modelleri ise sene sonunda Bolu'da gerçekleştirilecek Ulusal Girişimcilik Zirvesi'nde sunulacak. Kazanan takıma 10 bin TL para ödülü verilecek olan yarışmada ayrıca network desteği de sağlanacak.

“BiBolu Elçilik Programı'nı Başlatıyoruz”

BiBolu Girişimcilik Programı kapsamında ayrıca BiBolu Elçilik Programı'nı da başlattıklarını söyleyen Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül; “Bolu'da yaşayan 18-25 yaş arası üniversite öğrencileri için tasarladığımız bu program için başvuru sonuçlarını değerlendirip 20 elçi seçeceğiz. Bu elçiler Bolu'da bulunan liselerde her ay ilham toplantıları düzenleyecek, Bolu genelinde girişimcilik farkındalığını artırmak için etkinlikler yapacak ve Bolu Bağışçılar Vakfı ile GİRVAK tarafından düzenlenecek eğitim ve atölyelere katılarak kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Başvurular kasım ayının sonuna kadar devam edecek. Gençlerimizin katılımını bekliyoruz” dedi.

Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akaya ise; “Bolu'da sektöründe lider 32 iş insanı Türkiye'nin ilk Bağışçılar Vakfı'nı burada kurdu. Bu uzun soluklu projelerin sonunda Bolu, tüm dünyanın izlediği, yatırımın, inovasyonun ve girişimciliğin hayat bulduğu standartları yükselmiş bir kente dönüşecek.” dedi.

BiBolu Girişimcilik Programı online fikir yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bibolu.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor