'İlk İşim Girişim' 2019 Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘İlk İşim Girişim’ yarışması sonuçlandı. Çalık Holding, Yıldız Teknopark ve Yıldız TTO iş birliğiyle, ‘Yeni Girişimler’ ve ‘Yeni Fikirler’ olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın kazananları açıklandı. Detaylar haberimizde..

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘İlk İşim Girişim’ yarışması sonuçlandı. Çalık Holding, Yıldız Teknopark ve Yıldız TTO iş birliğiyle, ‘Yeni Girişimler’ ve ‘Yeni Fikirler’ olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın kazananları açıklandı.

İnovatif, topluma faydalı ve aynı zamanda ticarileşme potansiyeli yüksek olan iş fikirlerine destek olmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi, Çalık Holding, Yıldız Teknopark ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘İlk İşim Girişim’ yarışmasının kazananları belli oldu. Ülke çapında girişimcilik kültürünün benimsenerek vizyoner genç girişimcilerin uluslararası pazarlara girmelerini hedefleyen yarışmanın finalistleri, jüri önünde gerçekleştirdikleri sunumlarla projelerini anlattı.

"Ülkedeki Girişimci Sayısı Ne Kadar Çoksa Ülkenin Gelişmişlik Düzeyi de O Kadar Fazladır"

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin beşincisi düzenlenen ve sürdürülebilir hale gelen ödül töreniyle ilgili yaptığı konuşmasında, üniversite-özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekerek, toplumun tüm paydaşlarının milli hedeflerimizi maksimize etmek için çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Şahin, “Bir ülkenin girişimci sayısı ne kadar çoksa ülkenin gelişmişlik düzeyi de o kadar fazladır. Hatta gelişmek için dışarıdan girişimci alan ülkeler de var. Başarılı olmuş büyük işler girişim hikâyelerinden çıkıyor. Üniversite ve özel sektör temsilcileri üzerine düşen ödevi doğru yapmalı. Eğitim sadece üniversitenin işi değil, özel sektör öğrenciye zamanında ulaşmalı. Sosyal konuları araştırdığımız Sosyopark, sanatsal çalışmalar yürüttüğümüz Satpark ve teknoparkımızla ülkemizin girişimcilik ekosistemine destek oluyoruz.” dedi.

Çalık Holding Bankacılık Grup Başkanı Galip Tözge“İlk İşim Girişim yarışmamıza gösterilen ilgi ve katılım her geçen yıl artıyor. Genç kardeşlerimizin girişimcilik heyecanı gerçekten mutluluk ve umut verici. Biz grup olarak Türkiye'nin üreten ve değer yaratan, rekabet edebilen bir ülke olma yolundaki dönüşümünü hızlandırmak için girişimciliğin çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu ekosistemi oluşturmak, büyütmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme konusunda kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

İşte 2019 ‘İlk İşim Girişim’ Yarışmasının Kazanları

İlk İşim Girişim Yarışması 2019’un kazananları iki ayrı kategoride farklı ödüllerin sahibi oldu.

Kategori Proje Kazanan İsimler Ödül
Yeni Fikirler Su Bazlı Yol Şerit Boyası Mehmet Emin Kaçar (Kategori Birincisi) İlk üç dereceye girenlere, para ödülünün yanı sıra Yıldız Ön Kuluçka Merkezi’nde altı ay boyunca ücretsiz ofis imkânı sunulacak.
Patlayıcılarla Uzaktan Mücadele Aparatı  Hazar Doğanlar (Kategori İkincisi)
Yenilenebilir Enerji  Muhammet Suna (Kategori Üçüncüsü)
Triskelion  Ayşe Şeyda Gürsoy (Kategori Üçüncüsü)
Yeni Girişimler Kenevir Sütü Üretimi ve Kenevir Sütünden Fermente Ürünler Üretilmesi  Emine Yılmaz (Kategori Birincisi)

Bu kategoride dereceye giren tüm adaylar para ödülüne ek olarak Yıldız Kuluçka’da kapalı, açık ve sanal ofis olanaklarına sahip olacaklar.

Atık Su ve Mikro Alglerden Biyodizel Üretimi  Selen Şanal (Kategori İkincisi)
Honey Pull  Hakan Aktan ve Erdem Çakırca (Kategori Üçüncüsü)

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor