Hollanda’dan Sonra İlk Kez Türkiye’ye Getirilen Uygulama: iGrow

Toplumun sağlıklı yaşam ve beslenme konularında doğruluğu kanıtlanmış bilimsel bilgilerle aydınlatılması için yoluna devam eden Sabri Ülker Vakfı, ebeveynleri kılavuz niteliğindeki bir mobil uygulama ile tanıştırdı. Detaylar haberimizde..

Toplumun sağlıklı yaşam ve beslenme konularında doğruluğu kanıtlanmış bilimsel bilgilerle aydınlatılması için yoluna devam eden Sabri Ülker Vakfı, ebeveynleri kılavuz niteliğindeki bir mobil uygulama ile tanıştırdı.

Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Kurumu tarafından geliştirilen ve sadece Hollanda’da kullanımda olan mobil uygulama iGrow, Sabri Ülker Vakfı tarafından Türkçeleştirilerek ve içeriğinde uyarlamalar yapılarak Türkiye’ye getirildi.Türkiye’nin ilk mobil uygulaması olan iGrow, evde basitçe uygulayabileceğiniz yöntemlerle çocuklarınızın fiziksel gelişimini izlemenize yardımcı olurken, ebeveynlere günlük tavsiyelerde bulunuyor ve sağlıklı nesillerin gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.

Ebeveynler İçin Erken Uyarı Sistemi: iGrow

Kolaylıkla kullanılan uygulama ile çocukların yaşı, boyu ve kilosu girilerek, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanmış referans datalara göre çocukların gelişiminin takibi sağlanıyor. iGrow uygulamasında ayrıca; beslenme, fiziksel aktivite ve uyku alışkanlıkları başlıkları altında içerik ve öneriler yer alıyor.

Akıllı telefonlardan indirilebilen uygulama herkese açık ve ücretsiz olarak kullanıma açılırken, uygulama telefon ve tabletlere indirildikten sonra çocukların güncel durumuna dair kayıt açılması gerekiyor. Uygulama, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen referanslar baz alınarak, çocuğun kilo ve boyuna göre büyüme eğrisini oluşturuyor. Programda bebek veya çocuğun vücut ağırlığı ile boy uzunluğu arasındaki ilişki de UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre yorumlanabiliyor. Uygulama, bebek ve çocukluk dönemine dair analizlerin yanı sıra gençlerin de gelişimine dair veriler içeriyor. 0-18 yaş arasına yönelik tasarlanan uygulama ile bebeklikten itibaren gelişim takip altına alınabiliyor.

iGrow İngilizce’den Önce Türkçe’de

3000 araştırmacı istihdam eden bir araştırma-geliştirme kuruluşu olan TNO (Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Kurumu) tarafından Hollanda’da yaşayan çocukların büyüme eğrilerini çıkartarak fiziksel gelişimlerini izlemek üzere ortaya konan bir mobil uygulama olan iGrow’un henüz İngilizcesi yok. Sabri Ülker Vakfı tarafından içeriği tümüyle Türkçeye ve Türk toplumunun beslenme alışkanlıklarına göre adapte edilen uygulama, ebeveynleri doğru ve bilimsel bilgilerle bilinçlendirirken; çocuklarının bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemini kapsayacak şekilde gelişimini takip etme imkanını sağlıyor.

Çocukların büyüme ve gelişmesinin izlenmesinde yaşa göre boy uzunluğu ve ağırlık, boya göre vücut ağırlığı ve beden kütle endeksi en sık kullanılan ölçümlerin başında geliyor. Beden kütle indeksi (BKİ) çocukların şişman, kilolu, zayıf olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir hesaplamadır. BKİ, (kilogram cinsinden) vücut ağırlığının, (metre cinsinden) boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Bir çocuğun BKİ değeri yaşa ve cinsiyete göre belirlenir. Her çocuğun BKİ değeri bireyseldir. Bunun nedeni kız ve erkek çocukların vücut yapılarının farklı olması ve yaşa göre değişmesidir. Yaşa göre beden kütle indeksinin hesaplanabilmesi için boy ve ağırlık ölçümlerinin doğru yapılması çok önemlidir.

iGrow hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz igrow.sabriulkerfoundation.org/igrow-indir web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor