1.8 Milyar Dolarlık Exit ile Türkiye'nin İlk Unicorn'u: Peak Games!

Zynga, Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın aldı. Endeavor Catalyst’in de yatırımcısı olduğu Peak Games’in exit’i, Türkiye’den çıkan ilk ‘unicorn' olarak yerli ve yabancı basında büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde..

Oyun şirketlerinin global liderleri arasında sayılan Zynga, 1 Haziran Pazartesi günü Endeavor Girişimi Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın aldığını duyurmuştuk. Böylece Endeavor Catalyst’in de yatırımcıları arasında bulunduğu Peak Games’in exit’i, Türkiye’den çıkan ilk ‘unicorn’ olarak hem yerel hem global basında büyük yankı uyandırdı.

Başarılı girişimlerin ekosistemlerde yarattığı en büyük etkilerden biri rol modeli etkisi. Başarılı girişimciler, liderlik yöntemleriyle gelecek nesillere örnek ve ilham oluyor, onları cesaretlendiriyor ve kaynak ve birikimlerini ekosisteme maddi ve manevi anlamda geri vererek gelecek nesillerin önünü açıyor. Peak Games’in kurucusu Sidar Şahin’in anlaşmayla ilgili duygu ve düşünceleri, bunu doğrular nitelikte:

“Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” sözleriyle açıklıyor ve şöyle devam ediyor: “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

2011 senesinde Endeavor Girişimcisi seçilen Sidar Şahin’in 10 sene boyunca şirketini ve ekibini büyütme yolculuğu tebrikleri hakediyor ve bu sebeple girişimciyi ve ekibini kutluyoruz! Peak Games hakkında daha fazla bilgi için www.peak.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Catalyst Fonu Hakkında:

Catalyst Fonu, tüm dünyada sadece Endeavor Girişimcileri’ne yatırım yapan bir etki yatırım fonudur. Fon belli yatırım kriterlerini karşılayan girişimlere yapılan yatırım turlarına katılır. Şimdiye kadar Türkiye’den aralarında AirTies, Foriba, iyzico, Lidyana, S.martMessage, Peak Games, Picus Security ve Yemeksepeti’nin bulunduğu sekiz şirket Catalyst Fonu’ndan yatırım almıştır. Sırasıyla Yemeksepeti, Foriba, ve iyzico exit’leri bulunan Catalyst’in, Peak Games ile en fazla exit’i Türkiye’den gerçekleşmiş oldu. Tüm Catalyst yatırımlarını görmek için endeavor.org/approach/catalyst sayfasına göz atabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor