Destek, Hibe ve Teşvik Bilgileri Tek Çatı Altında: YatırımaDestek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. 241 farklı Devlet desteğinin bilgilerini tek bir platformda toplayan internet sitesi yayına başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu hizmeti ile yatırım yapmak ve iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere önemli bir kolaylık sağlanıyor. Bu yeni portal sayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı 26 kalkınma ajansının, yatırımcıların yatırım öncesi, süreci ve sonrası iş ve işlemlerini tek elden takip edecek. Kalkınma Ajansları zaten  yatırımcıların ihtiyaç duyduğu her konuda ve devlet destekleri hakkında ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti de sunuyor.

Ülkeleri ticari iş süreçleri ve yatırım kolaylığı açısından kıyaslayan Dünya İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde Türkiye, istikrarlı bir şekilde üst sıralara tırmanmaya başladı. Yatırımcılarımızın işlerini kolaylaştıracak bu yeni proje yatirimadestek.gov.tr web sitesi ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın 241 farklı desteğine tek tık'la artık ulaşabiliyorsunuz.

Teşvik Robotu ile kolay takip

Yatırımcılar, internet sitesinde yer alan Teşvik Robotu'nu kullanarak, yatırım yapmayı düşündükleri şehir ve sektörle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım teşvikleri hakkında da bilgi sahibi olurken yatırım teşviklerinin hesaplamalarını yaparak teşviklerin sunduğu tüm avantajları görebiliyor.

81 ildeki kalkınma ajanslarına bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Yatırım Destek Ofisleri (YDO), sitede bulunan "Soru-Cevap" kısmında yatırımcıların sorularını yanıtlamaya başlamış bile. Böylece yatırım süreçleri, yatırımı hayata geçirmek için yararlanabilecek tüm devlet destekleri ve yatırım boyunca ihtiyaç duyulacak danışmanlık hizmetine kolayca erişim sağlamanın önü açılmış durumda.

Aranan desteğe en kısa sürede ulaşılabilmek için arama motorunda gelişmiş bir "akıllı algoritma" tekniği kullanılmış, bu sayede sitedeki arama kutusuna destek programı adı, konusu, kurum adı gibi anahtar kelimeler girildiğinde destekler listeleniyor.

Buradan hatırlatmış olalım; Bakanlık, kendisine bağlı ajansların hafızası niteliğindeki rapor, politika belgesi ve analitik çalışmaları, kalkinmakutuphanesi.gov.tr adresinde toplamıştı.

Destek, hibe ve teşvik bilgileri tek çatı altında bulabileceğiniz YatırımaDestek portalını yatirimadestek.gov.tr adresinden ziyaret edebilir, size en uygun destekleri hemen sorgulayabilirsiniz.

Haberimizi yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor