Anka ile İş’te Girişim Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

GGYD’nin Ankara Üni Teknokent işbirliğiyle düzenlediği “Girişim Yarışması” sonuçlandı. 102 girişimcinin başvurduğu, tüm adayların ince elenip sık dokunduğu “Anka ile İş’te Girişim” yarışmasında ipi, üç genç firma göğüsledi.

5 yıldan genç, teknoloji odaklı girişimcilerin işlerini dünyaya taşımalarını hedefleyen girişim yarışması sona erdi. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) ile Ankara Üniversitesi Teknokent işbirliğiyle yürütülen ve uluslararası alanda etki yaratabilecek girişimleri destekleyen “Anka ile İş’te Girişim” yarışması, yüksek katılımla ve dolu dolu geçen bir maratonla finale ulaştı. GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, Türkiye’de kurulu teknoloji odaklı girişimcilerin globalleşme faaliyetlerine odaklanan yarışma programına 102 girişimcinin başvurduğunu söyledi. Ön eleme sonrası 45 girişimciye düşürülen liste içerisinde 14 firmanın belirlendiğini bildiren Başkan Allıoğlu, ardından 3 gün süren eğitim ve danışmanlık sürecinin başlatıldığnı kaydetti.

En Şanslı Girişimciler

SekuraTech, Event Gates, PayDay, Enerji 365, İltema, Hagelson, Modimu, VisitorLab, ServisSoft, PerdeCepte, Spechy, Akıllı Mantar, Tifika ve Novaponics adlı firmaların girişimcilerinin katıldığı eğitimler kapsamında, tüm girişimcilere alanında uzman akademisyen, iş insanları ve hukukçular tarafından mentörlük yapıldı. GGYD Başkanı Allıoğlu eğitimler devam ettiği sırada girişimcilerin çeşitli sermaye yatırım fonları ve danışmanlarla görüştürüldüğünü, iş fikirlerinin globalleşmesi için yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildiklerini de söyledi.

İşte İlk Üçe Giren Genç Firmalar

Eğitimlerin tamamlanmasının hemen ardından da girişimci firmaların temsilcileri büyük jürinin karşısına çıkarak sunum yaptı. Adayların firmalarını, ürünlerini ve globalleşme planlarını anlattıkları büyük finalde jüri, ilk üçe giren firmaları belirleyerek kamuoyuna duyurdu. Buna göre Anka ile İş’te Girişim yarışmasında birinciliği ServisSoft firmasından Emre Pehlivanlı kazandı. Pehlivanlı bu başarısıyla INNOGATE online programına katılma hakkı elde ederken, ikinci olan VisitorLab firmasının girişimcisi İlyas Osmanoğulları, Ankara Üniversitesi Teknokent’te 1 yıl ücretsiz ofis, üçüncü olan İltema firmasının girişimcisi Ayhan Prepol de Uluslararası Patent Başvurusu (PCT) desteği ödülü kazandı. GGYD Başkanı M. Nezih Allıoğlu, yarışma süresince desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür etti, “GGYD, daha fazla sayıda Türk girişimcisini global pazarla buluşturmaya devam edecek” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor