Esnaf, Sanatkar ve Girişimcilere Yönelik Hibe Başvuruları Başlıyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verilecek. Başvurular başlıyor..

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Bakanlık tarafından hibe desteği verilecek.

Destekten 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek. Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak, işte Başvuru Takvimi

Destek başvuruları 25 Mayıs itibariyle başlayacak ve 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59’a kadar devam edecek. 30 günlük süreçte çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak.

Başvurular, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi sırayla alınacaktır;

  • 0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü,
  • 2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü,
  • 4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü,
  • 6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü,
  • 8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,
  • 30 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecek.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler e-Devlet Kapısı aracılığıyla yani www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yürütülecek.

Hibe desteği hakkında detaylı bilgi edinmek için Ticaret bakanlığı destek duyuru web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi esnaf, sanatkarlar ve gerçek kişi tacirler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor