Türk Girişimcilerden İş Dünyasının Facebook’u Buzzfile

ABD’deki iş dünyasının Facebook’u olarak adlandırılan Buzzfile.com, Türk girişimcilerin önderliğinde kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

Buzzfile.com internet girişimcisi olan Aziz Akın, Murat Dülger, Zafer Akın ve Fayez Siddiqui projesidir.

Buzzfile.com ABD' de kurulu olan 19 milyon şirket içinden 16 milyon şirkeyi biraraya toplamayı başardı ve iş dünyasının facebook'u olarak görülmeye başlandı.

Bir yıldır üzerinde çalışılan buzzfile.com´u kısa bir süre önce hayata geçiren girişimlerden Aziz Akın, "Amerika´da iş yapmak isteyen herkes için sıradışı bir web sayfası kurduk. Kimse bizi sarı sayfalarla karıştırmasın. Sayfa üzerinden istediğiniz her bilgiye ulaşırken; farklı onlarca kategoride kendinize özel bir liste bile yapmanız mümkün" diyerek buzzfile.com´u anlattı.

Akın, "Buzzfile.com üzerinden bir şirketin kime ait olduğunu, tabela ismini, kaç kişinin çalıştığını, haritadaki yerini, ortalama değerini görmekle birlikte şirketin rakiplerine dair bilgilerine de anında ulaşabiliyorsunuz. Tek bir tuş ile New Jersey eyaletinin herhangi bir kasabasında kaç Meksika restoranı olduğunu öğrenebilir, menüyü görebilir üstelik sipariş bile yapabilirsiniz. Sitemizin altyapısı bu seçeneklere uygun olarak kuruldu." dedi. Henüz yolun çok başında olmalarına rağmen sektöre farklı bir tarz getirdiklerini kaydeden Akın, sitenin iş dünyasının Facebook´u olduğunu iddia etti.

18 bin farklı sektöre dair hizmet verdiklerini anlatan Buzzfile yöneticileri, hedeflerinin küçük işyerlerini daha görünebilir hale getirmek olduğunu söyledi. Buzzfile´ın hayatı kolaylaştıran bir tarafı olduğunu anlatan Akın, bu tezi şöyle bir örnek ile açıkladı: "Doktorsunuz ve hasta randevularınızda biri iptal oldu. Sekreteriniz tek tek yakın saatlerde randevusu olan hastaları arayarak boşluğu doldurmasına gerek yok. Tek bir mesaj ile site üzerinde size gelen hastalara mesaj yollayabileceksiniz."

Sitenin mart ayında faaliyete geçtiğini anlatan yöneticiler, sayfa üzerindeki kolaylaştırıcı butonlar sayesinde birçok bilgiyi kategorize etmenin de mümkün olduğunu dile getirdi. Bilgileri her ay güncellediklerini belirten Aziz Akın, buzzfile.com´un ismini kısa bir süre içinde daha çok duyulacağını iddia etti.

Uzun yıllar Reuters haber ajansında çalışan ve Facebook´tan ilham alarak sitenin altyapısını kurduğunu anlatan Aziz Akın, buzzfile.com´un hem tüketicilere hem de şirketlere çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Buzzfile.com´un bazı özellikleri şu şekilde: Herhangi bir şirket hakkındaki bilgiyi tek tıkla Outlook programına kaydedebilme, kendi favorilerini oluşturarak şirketler hakkında bilgiye kısa yoldan ulaşma, aradığınız bir şirket için şehir ya da eyalet adı belirtmeden ulaşabilme, şirketlerin çalışan sayısını ve cirosunu görebilme.

Sevgi ve Saygılarımızla

Bu içeriği 4.387 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor