Mobil Girişimcilere Nokia – Etohum Fonu

2010 – 2011 Etohum dönemi içinde mobil projesi olan girişimcilere Nokia’nın desteğinde Etohum fonunu hayata geçiriyoruz. Daha önce duyurduğumuz Etohum Fonuna ek olarak Ağustos – Aralık zaman diliminde başvuran girişimcilerin mobil projelerine Nokia – Etohum desteğini aşağıda açıklıyoruz.

Merhabalar,

Nokia desteği ile beraber Etohum tarafından Mobil Projelere Etohum Fonu hayata geçiriliyor.

2010 – 2011 Etohum dönemi içinde mobil projesi olan girişimcilere Nokia’nın desteğinde Etohum fonunu hayata geçiriyoruz. Daha önce duyurduğumuz Etohum Fonuna ek olarak Ağustos – Aralık zaman diliminde başvuran girişimcilerin mobil projelerine Nokia – Etohum desteğini aşağıda açıklıyoruz.

1. Bu destek programına destek olmak icin koşullar nedir?

Nokia – Etohum’la beraber mobil projeler destek programında katılmak için etohum seçim sürecine katılmanız yeterlidir. Mobil ortamlar için hazırladığınız bir proje veya internet projenizin cep telefonları için düşündüğünüz çözümleri başvurmanız için yeterli olacaktır.

2. Verilecek desteğin kapsamı nedir? (Maddi, tanıtım, teknik destek, eğitim, ücretsiz test cihazı…)

Etohum süreci içinde verilen tüm desteğin yanı sıra Nokia’nın sağlayacağı teknik destek, eğitim, ücretsiz test cihazı, tanıtım ve maddi katkı olacaktır.

3. Nokia mali destekte bulunacak mı? Bulanacaksa ne kadar para verecek?

Etohum bu sene kendi yatırımcı ağının desteğiyle 250.000 TL’lik bir girişimci sermayesi fonu oluşturmuştur, buna ek olarak Nokia’nın desteğiyle şekillenen bu ilave etohum fonunun büyüklüğü 60.000 TL ‘dir. Nokia ve etohum süreç içinde seçecekleri 3 projeye toplamda 60.000 TL ye kadar maddi katkı yapmayı planlamaktadır.

4. Girişimlerle yapılacak olan sözleşme neleri içerecek?

Bu süreç içinde geliştirilecek projelerin ön yatırım haklarını girişimciler öncelikle Nokia ve etohum yatırımcılarına sunacaklardır. Belirlenecek süre içinde bir yatırım olmazsa kendileri istedikleri finansman yöntemlerini kullanmakta serbest olabileceklerdir.

5. Nokia bu seçeceği projeler dışındaki şirketleri nasıl de başka şekillerde destekleyecek mi?

2010 – 2011 dönemi için proje veya projelere maddi destek vermeyi amaçlamakla birlikte ilgi çekebilecek diğer girişimlere de diğer tüm sayılan destekler verilebilecektir.

6. Seçilen şirketlere destek ne kadar sürecek?

Projeleriye maddi destek almaya hak kazanan girişimler belirlenecek yol planı çerçevesinde ödemelerini alacaklardır. Bu süre karşılıklı toplantılarda belirlenecektir. Maddi desteğin ne amaçla harcanacağı Nokia ve Etohum tarafından kararlaştırılacaktır.

7. Nokia ve etohum şirketlere ortak olacak mı?

Nokia’nın başlangıçtaki beklentisi girişimci ekosistemini büyütmek ve Türkiye’den çıkacak uygulama sayısını arttırmaktır. Başarılı olacak girişimlere global anlamda Nokia’nın programı çerçevesinde ortaklıklar olması beklenebilir ancak bu zorunlu şart değildir. Etohum kendi süreci içinde başarılı olacak girişimlere kendi melek yatırımcı ağı içinde ortaklıklar yapabilir.

Ortaklık olacaksa hangi şirket veya şirketler olarak yapılacak?

Nokia beğendiği projeler kendi süreçlerinden geçerek ortak olabilir. Etohum ise 2010 – 2011 dönemi içinde oluşturduğu etohum fonu veya etohum’un yatırımcı ağı çerçevesinde ortaklıklar yapabilir.

Ortaklık olursa yüzde kaç ortaklık yapılacak?

Her proje için belirlenecek paylar değişmekle birlikte çoğunluk hissenin girişimci de kalması hedeflenmektedir.

8. Seçilen fikirler şirketleşme aşamasına gelmemişse ne türlü ortalık sözleşmesi yapılacak?

Etohum’a mobil projeleriyle başvuranlar her aşamada olabilirler. Fikir aşamasından uygulama aşamasına gelmiş olan projeler bu kapsama girebilmektedir. Eğer fikirler şirketleşme aşamasına gelmediyseler, girişimcilerle bireysel sözleşmeler imzalanacaktır.

9. Fonun yapısı nasıl olacak, şirket joint venture vb?

Girişimcilere sağlanacak maddi destek Etohum ve Nokia tarafından oluşturulacak yürütme ekibi tarafından kontrol edilecek ve belli aşamaları gerçekleştirdikleri taktirde verilecektir.

10. Maddi yatırımlar şirketlerde ne amaçla kullanılabilecek?

Girişimlere sağlanacak maddi destekler, öncelikle girişimcilerin hayatlarını sürdürebilmeleri ve şirketleşmeleri amacıyla kullanılacaktır.

11. Mobil girişimler Nokia telefonları dışında iphone, android vb. uygulamaları olabilecek mi?

Nokia üzerinde çalışan uygulamalar geliştirmeleri istenmektedir. Bunun dışında mobil uygulayıcılar istedikleri platformda geliştirme yapmakta özgürdürler.

12. Daha önce uygulamaya geçmiş olan mobil uygulamalar başvuru sürecinde kabul edilecek mi?

Daha önce başka platformlarda geliştirilmiş uygulamaları Nokia alt yapısına uygun hale getirecek projelerde bu programa başvurabilirler.

Kaynak : Etohum Fon

Bu içeriği 3.550 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yatırım, Mobil Teknolojiler
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor