Mineralli Su Cihazı Üretildi

Zet Grup, doğadaki kaynak suyu oluşumunu taklit ederek su mineralleştirme cihazı üretti.

Zet Grup, doğadaki kaynak suyu oluşumunu taklit ederek su mineralleştirme cihazı üretti.

Tordes Genel Müdürü Ramazan Arıkan, 1,5 milyon TL yatırımla cihazın üretimine Türkiye’de başladıklarını belirterek, müşteriye kendi çeşmesinden doğal su içme imkanı sağladıklarını söyledi. Arıkan, “Bir yılı aşkın Ar-Ge çalışmasının ardından 7 katmanlı bir damıtma sistemi kurduk. Doğal mineral taşları kullanarak suyu sağlığa faydalı mineraller bakımından zenginleştiriyoruz. Kendi evinizde çeşmeden bol mineralli su içme imkanı sunuyoruz. Türkiye’de her yıl 10 milyar dolar parayı suya harcıyoruz. Evlerimizde çeşmelerden akan şebeke suyu kalite bakımından dünya standartlarıwnın çok üzerinde fakat klor kokusu nedeniyle tercih edilmiyor. Bu teknolojiyle artık çeşmeden kokusuz, sağlıklı ve mineralli su tüketmek mümkün hale geldi.” dedi.

Piyasada satılan pek çok arıtma cihazının suyu saf hale getirerek faydalı mineralleri yok ettiğine dikkat çeken Arıkan, insanları korkutarak satış yapanlar bulunduğunu, bazı fırsatçıların elektroliz testiyle suyu bulanık ve içilemez gibi gösterdiğini öne sürüyor. Arıkan’ın iddialarına göre, kaynak suyunu veya çeşme suyunu teste tabi tutarak kirli ve sağlıksız su içtiğimiz söyleniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün su arıtma cihazlarıyla ilgili hazırladığı 22 sayfalık rapor var. Bu cihazlardan elde edilen suyun içilmesi halinde kemik erimesi ve ani kalp krizi başta olmak üzere çok sayıda hastalığın oluşabileceği uyarısı yapılıyor. Bu test ile zemzem suyu dahil tüm sular sağlıksız çıkıyor. Pek çok ülkede bu ürünler yasaklanmaya başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazırladığı koruyucu hekimlik birimi de bu cihazların yasaklanması yönünde rapor hazırladı. Yasal boşluklar nedeniyle 300 milyon dolarlık pazarda denetim yapılamıyor. Londra, Paris, New York gibi dünya başkentlerinde şehir şebeke suyu içiliyor. Arıkan, Tordes için gerekli tüm yeterlilik belgelerini aldıklarını da ifade etti. Firma şu anda 10 ana bayi ve 200 adet satış noktasına ulaştı.

Bu içeriği 3.752 kişi okudu.
Kategori: Yatırım, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor